Δελτίο Τύπου των Γιατρών του Κόσμου για την αποστολή τους στη Χίο και τα Ψαρά

Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα  “ΛΗΤΩ” , που έχουν δημιουργήσει οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone, θα επισκεφθεί το Νομό Χίου από τις 22 έως και τις 27 Νοεμβρίου 2011.

Συγκεκριμένα η “ΛΗΤΩ” , υπό την αιγίδα των Δήμων Χίου και Ψαρών , θα βρίσκεται στα δύο νησιά με στόχο να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες και να ενημερώσει τα παιδιά για τη στοματική υγιεινή.

Την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα θα συνοδεύσει παιδο-οδοντίατρος και οφθαλμίατρος.

 

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα επισκέψεων της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας στα Ψαρά και στη Χίο έχει ως εξής:

 

  • Τρίτη 22 & Τετάρτη 23 Νοεμβρίου : 

Η ιατρική ομάδα της Μονάδας «ΛΗΤΩ» θα εξετάσει τα παιδιά στα Ψαρά.

  • Πέμπτη 24 Νοεμβρίου   :

Οι Γιατροί του Κόσμου θα εξετάσουν τα παιδιά στα νηπιαγωγεία & στα δημοτικά σχολεία της Χίου στις περιοχές Βολισσού και Καρδαμύλων.

Η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου θα βρίσκεται στα νηπιαγωγεία & στα δημοτικά σχολεία της Χίου στις περιοχές Καλαμωτής & Πιργίου.

  • Σάββατο 26 Νοεμβρίου:

Οι Γιατροί του Κόσμου θα εξετάσουν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο & στο δημοτικό σχολείο της Χίου στην περιοχή του Λιθίου.

  • Κυριακή 27 Νοεμβρίου:

Η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου θα βρίσκεται στο 6ο Δημοτικό σχολείο Χίου, στη χώρα του νησιού.

 Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα της οργάνωσης δημιουργήθηκε το 2003 σε συνεργασία με τη Vodafone στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει. Η “ΛΗΤΩ” ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να παρέχει παιδιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε :τηλ. 210 3213150, 6943 290024, (κα. Σαμαρτζή Χριστίνα)  e-mail: info@mdmgreece.gr/