Δελτίο Τύπου Δήμου Χίου – Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στη Χίο

Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας της Χίου

Συζήτηση για την επέκταση των μελετών οδικής ασφάλειας είχαν με τη Διευθύντρια Έργων Οδικής Ασφάλειας της εταιρείας Εγνατία Οδός Α.Ε., Μαρία Ατζέμη, ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Στρατής Γδύσης, και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, Λευτέρης Παπαλάνης.

Η Εγνατία Οδός Α.Ε. έχει εξαιρετική τεχνογνωσία σε θέματα οδικής ασφάλειας, καθώς έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών σε επαρχιακά και εθνικά οδικά δίκτυα. Σε μια από αυτές τις μελέτες, συμπεριλήφθησαν 220 χλμ του οδικού δικτύου της Χίου, βάσει της οποίας θα λάβει χώρα ένα μεγάλο έργο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τη Διευθύντρια της εταιρείας τη συμπερίληψη σε αυτή τη μελέτη και του οδικού δικτύου που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό της πόλης της Χίου, όπου και παρατηρείται ο μεγαλύτερος αριθμός ατυχημάτων.

Στόχος είναι η στενή συνεργασία των δύο φορέων για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων του οδικού δικτύου και τη μείωση των ατυχημάτων, μέσω του εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού οδικής ασφάλειας.