Δελτίο Τύπου Δήμου Χίου – Βράβευση του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Δημότη του Δήμου Χίου στα Best City Awards 2016

Βράβευση του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Δημότη του Δήμου Χίου στα Best City Awards 2016

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη, η καινοτόμος πλατφόρμα που έχει τεθεί στην υπηρεσία των πολιτών της Χίου, βραβεύτηκε με το Silver Βραβείο στην ενότητα «Βιώσιμη Πόλη» της κατηγορίας «Τεχνολογίες Πληροφοριών – Επικοινωνίας & Διακυβέρνηση» στα Best City Awards 2016. Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 7:00 μ.μ. στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, παραβρέθηκε και παρέλαβε το βραβείο, εκ μέρους του Δήμου Χίου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα πληροφορικής, Δημήτρης Καράλης.

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη συναγωνίστηκε με τις καλύτερες πρακτικές των ευφυών, αειφόρων και οικονομικά βιώσιμων πόλεων της χώρας μας μεταξύ 62 Δήμων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, 2 Περιφερειών και 8 Επιχειρήσεων.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων πραγματοποιήθηκε μέσω ενός online συστήματος αξιολόγησης από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και τα βραβεία που απονεμήθηκαν προέκυψαν από το μέσο όρο βαθμολογίας που συγκέντρωσε η κάθε υποψηφιότητα. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, ενώ την κριτική επιτροπή συναποτελούν καθηγητές των μεγαλύτερων ελληνικών πανεπιστημίων, πρόεδροι και υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιρειών, καθώς και εξέχοντα μέλη ερευνητικών ινστιτούτων και φορέων.

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη, αποτελεί μια πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και του Δήμου, μέσω της οποίας, ο καθένας μπορεί να επικοινωνεί άμεσα, είτε διαδικτυακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.chioscity.gr/ked/, είτε τηλεφωνικά στο 2271350000 και να δηλώνει το πρόβλημα του, λαμβάνοντας άμεση βοήθεια και ανταπόκριση σε αυτό.

Από τον Απρίλιο του 2016, το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη έχει δεχτεί περισσότερα από 1650 αιτήματα. Το 65% αφορούν τον δημοτικό φωτισμό, το 18% την καθαριότητα, το 8% το οδικό δίκτυο, το 5% το δίκτυο ύδρευσης και το 4% τη διαχείριση πρασίνου.