Δελτίο Τύπου για διανομές Μητρόπολη και Κιβωτό του Κόσμου

Στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, ο Δήμος Χίου, διέθεσε μεγάλη ποσότητα τροφίμων, εκ μέρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αλλά και με τη συνδρομή εθελοντών δοτών, τόσο στην Κιβωτό του Κόσμου- Αιγαίου (Αίπος), όσο και στα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, με πρόσφατη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ειδικότερα, διατέθηκαν γάλατα, ζυμαρικά, παιδικές τροφές, κλπ., άνω του ½ τόνου, στην Κιβωτό του Κόσμου- Αιγαίου (Αίπος) και ποσότητα ζυμαρικών, οσπρίων, σιτηρών, κ.α. ειδών διατροφής, άνω του 1 τόνου, στην Ιερά Μητρόπολη Χίου για τη σίτιση απόρων συμπολιτών μας, στα πλαίσια λειτουργίας του ημερησίου συσσιτίου.
Επίσης, διατέθηκαν τρεις (3) ηλεκτρικές σόμπες λαδιού, στην Κιβωτό του Κόσμου- Αιγαίου (Αίπος) που δώρισαν εθελοντές μας.
Τέλος, με προτροπή του Αντιδημάρχου Πρόνοιας- Παιδείας, προς εθελοντές και πολίτες, συγκεντρώθηκαν περί τις πενήντα (50) εξάδες εμφιαλωμένου πόσιμου νερού, οι οποίες διατέθηκαν τμηματικά για τις ανάγκες των προσφύγων που εισέρχονται στη χώρα μας. Η τελευταία δραστηριότητα είναι η τέταρτη (4) φορά που πραγματοποιείται μέσα στο τελευταίο οκτάμηνο, μάλιστα σε πλαίσια καθαρά εθελοντισμού, μιας και -ως γνωστόν- δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της τοπικής Αυτοδιοίκησης αμιγώς.-