Δελτίο Τύπου – ΣΧΟΟΑΠ Καρδαμύλων

Η δεύτερη δημόσια συνάντηση για το ΣΧΟΟΑΠ της Δημοτικής Ενότητας Καρδαμύλων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ομηρείου. Η συνάντηση αυτή έγινε στο πλαίσιο συνεδρίασης της «Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης» του Δήμου Χίου.

Στη συνάντηση, η οποία ακολουθεί εκείνη της 4ης Ιουνίου στα Καρδάμυλα, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, πάρεδροι των κοινοτήτων, εκπρόσωποι της μελετητικής ομάδας, οι επιβλέποντες μηχανικοί της μελέτης, από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χίου, εκπρόσωποι φορέων, επαγγελματίες, μόνιμοι κάτοικοι και πολίτες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με παρουσίαση των βασικών σημείων της πρότασης από τους χωροτάκτες – πολεοδόμους κ. Πανταζή και κα Νερούτσου. Στη συνέχεια, η περιβαλλοντολόγος κα Βασιλείου υπογράμμισε τη σημαντική περιβαλλοντική διάσταση του χωρικού σχεδιασμού, εξαιτίας, κυρίως, της ιδιαιτερότητας της Δημοτικής Ενότητας των Καρδαμύλων, που συγκαταλέγεται στους Κοινοτικής σημασίας οικοτόπους NATURA.

Μετά την παρουσίαση, οι μελετητές απάντησαν στα ερωτήματα των συμμετεχόντων και ακολούθησαν και τοποθετήσεις πολιτών και φορέων.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση του Δημάρχου Χίου, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, η οποία εκτός από το βαρύ κεφάλαιο της ναυτιλίας, διαθέτει μοναδικό φυσικό περιβάλλον και αξιόλογους οικισμούς.

Ο Δήμαρχος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος είναι να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και να αναδειχθούν οι αξιόλογοι οικισμοί της, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να αποτελέσουν πόλο έλξης για τις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Σκοπός κάθε τέτοιας συνάντησης είναι, τόσο η ενημέρωση των πολιτών, όσο και η διατύπωση των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση στον χωροταξικό σχεδιασμό. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε ένα κλίμα εποικοδομητικού και παραγωγικού διαλόγου.

Σημειώνεται ότι, η διαβούλευση για την πρόταση του χωροταξικού σχεδιασμού της Δημοτικής Ενότητας Καρδαμύλων έχει ξεκινήσει στο Δήμο Χίου στις 5 Ιουνίου, με ανάρτηση του Β1 σταδίου της μελέτης στην ιστοσελίδα του Δήμου και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουλίου.

Από το Γραφείο Τύπου