Εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Χίου

kentro

Ως «ασπίδα» προστασίας στις γυναίκες θύματα Βίας, θα λειτουργεί το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Χίου, τα εγκαίνια του οποίου τελέστηκαν, την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 στο Χαλκειός, πρώην δημαρχείο Καμποχώρων.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χίου, κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ο αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων και υπεύθυνος της δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κλεισσάς Ηλίας, οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό.

«Να γνωρίζουν οι γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίας ότι υπάρχουν δομές στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν. Μπορούν να βοηθηθούν και από την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900» δήλωσε, στη διάρκεια των εγκαινίων, ο αντιδήμαρχος κ. Κλεισσάς.

Ο Δήμαρχος Χίου, κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης, από την πλευρά του, πρόσθεσε: «Γίνεται πραγματικότητα ένα έργο για το οποίο πάλεψε πολλά έτη ο Δήμος μας ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί. Πιστεύω ότι η οικονομική συγκυρία έχει κάνει το πρόβλημα της βίας εντονότερο και τέτοιες δομές είναι πολύ αναγκαίες και χρήσιμες για τον τόπο μας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Xίου, κ. Γαννιάρης, η διευθύντρια της δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κα Λύκου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Κάμπούρης, εκπρόσωπος την αστυνομικής διεύθυνσης Χίου, κ. Δαμίρης, εκπρόσωπος της Ταξιαρχίας Χίου, κα Μηδιούρη, εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του κ. Τριαντάφυλλου, κα Τσατσαρώνη, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, κα Ζαννάρα, ο πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκειούς, κ. Στάμπας και ο πρόεδρος της Κοινότητας Δαφνώνα, κ. Μέλης. Σημαντική ήταν η παρουσία των εκπροσώπων διάφορων κοινωνικών υπηρεσιών του νομού, όπως: του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, της Κιβωτός του Κόσμου, της δ/νσης υγιεινής και κοινωνικής αλληλεγγύης, της δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, της ΔΗΚΕΧ καθώς και του συλλόγου καρκινοπαθών ΕλπίΖΩ.

Η ομάδα του Κέντρου ευχαριστεί όλους τους προαναφερόμενους, τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ του Χαλκειούς καθώς και τον πατέρα Κωνσταντίνο, αλλά και όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους. Ιδιαίτερα ευχαριστεί την Ομάδα Διοίκησης του Κέντρου, τον αντιδήμαρχο Αγίου Μηνά και Καμποχώρων , κ. Βεϊογλάνη, για τη φιλοξενία του Κέντρου στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου και για το ενδιαφέρον του για το κέντρο.