ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ

 

Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Αιγαίου με την οποία εγκρίνεται η μελέτη της Ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου Χίου και της ευρύτερης περιοχής από την οδό Πολυτεχνείου έως την οδό Κένεντυ, που είχε υποβάλει ο Δήμος Χίου στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Με αυτή την απόφαση, το ΚΕΣΑ Αιγαίου αίρει τα εμπόδια που είχαν τεθεί με την απόρριψη της μελέτης από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της ΠΕ Χίου. Μετά από ένα χρόνο καθυστέρησης, πολλαπλών συνεδριάσεων του ΣΑ Χίου και επανυποβολών, μετά από την τελική του απόρριψη και ένσταση του Δήμου, το ΚΕΣΑ εγκρίνει τη μελέτη και ανοίγει το δρόμο για αυτό το σημαντικό για το σύνολο της πόλης της Χίου, αλλά και για ολόκληρο το νησί και την ταυτότητα του.

Σημειώνεται ότι αυτή η απόφαση έρχεται να προστεθεί στην έγκριση της μελέτης τόσο από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) όσο και από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, τα δυο μείζονα όργανα του Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι αποφάσεις αυτές, ανοίγουν τον δρόμο για την συνέχιση της μελέτης και την εξασφάλιση των υπόλοιπων αδειοδοτήσεων μέχρι την υλοποίηση του έργου.

Με σύστημα, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά προχωράμε στην υλοποίηση των μεγάλων στόχων που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Μετα από δεκαετίες στασιμότητας, ξεκινάει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει την ανάπλαση του κέντρου της πόλης με έργα τα οποία ήδη υλοποιούνται στον πεζόδρομο Πολυχρονοπούλου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της οδού Βουπάλου, τις διαβάσεις των πεζών στα σχολεία, τη δημιουργία του δρόμου σύνδεσης των Ταμπακικων με την περιοχή του ΙΚΑ, την υπογειοποίηση των press container στο κέντρο της πόλης, την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των χωρών στάθμευσης. Η πόλη μας επιτέλους αρχίζει να αλλάζει μορφή!