Εκδηλώσεις Ιουνίου της Δ.Κ.Ι.Β.Χίου “Κοραής”

Εκδηλώσεις Ιουνίου της Δ.Κ.Ι.Β.Χίου

Δελτίο Τύπου

Δράσεις της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης “Κοραής”

-Την Παρασκευή 10/6/2016, στις 8.00 μ.μ, στο Κτήριο Β της Βιβλιοθήκης (αίθουσα 1ου ορόφου) η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη «Κοραής» και ο Σύλλογος Φίλων της Βιβλιοθήκης «Κοραής» σας προσκαλούν στην Διάλεξη- Παρουσίαση βιβλίου «Η άγνωστη Μικρά Ασία» του Γ. A. ΠIKOYΛΑ Kαθηγητή Aρχαίας Eλληνικής Iστορίας, Tμήμα IAKA Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Eκδότη του διεθνούς περιοδικού Hόρος
Για το βιβλίο θα μιλήσουν , η αρχαιολόγος Δέσποινα Τσαρδάκα , και ο συγγραφέας

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ένας διαφορετικός ταξιδιωτικός οδηγός για τη δυτική Μικρά Ασία κατά την αρχαιότητα, από τον Ελλήσποντο και την Προποντίδα έως τη ΝΑ Μεσόγειο, τα όρια Παμφυλίας και Κιλικίας στα ανατολικά της Alanya/Αλάγια, χώρο που κατείχαν 500 ελληνικές πόλεις.
Υπόβαθρό του τα ταξίδια μιας δωδεκαετίας και βιβλιογραφικά ενήμερος έως την άνοιξη του 2016, ώστε να αποτελέσει ταυτόχρονα πανεπιστημιακό εγχειρίδιο και έγκυρο ταξιδιωτικό οδηγό.
Διάρθρωση, γράψιμο και εικονογράφηση τον καθιστούν εύχρηστο και εύληπτο σε κάθε τύπο ταξιδιώτη: 592 σελίδες, 1148 έγχρωμες φωτογραφίες (η πλειονότητα του πονήσαντος), σχέδια και νέοι χάρτες, αναλυτική εισαγωγή (γεωγραφία και ιστορία), περισσότερες από 120 πόλεις και θέσεις (οι πλέον άγνωστοι και αξιοθέατοι ερειπιώνες), 15 μουσεία, στέμματα δυναστειών, πλήρης βιβλιογραφία, λεξιλόγιο και ευρετήριο.

-Την Κυριακή 12/6/2016 στις 11.30 π.μ στον αύλειο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης «Κοραής» ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος εγκαινιάζει τη νέα μας μικρή ανταλλακτική βιβλιοθήκη και παρουσιάζει τις ιστορίες του πιο λιχούδη για βιβλία ποντικού του ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΑ.
Η Βιβλιοθήκη “Κοραής” καλεί τους μικρούς και μεγάλους της φίλους να “πάρουν ένα βιβλίο και να αφήσουν ένα βιβλίο” εγκαινιάζοντας με τον τρόπο αυτό τη λειτουργία της μικρής Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης.
Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη μας είναι μια ανοικτή, δημόσια, εναλλακτική βιβλιοθήκη, η οποία θα στηρίζεται στη συνεισφορά των ατόμων που την επισκέπτονται, χωρίς συνδρομή ή εγγραφή.
«Η χρήση της είναι απλή: Αφήνεις ένα βιβλίο και παίρνεις ένα άλλο της αρεσκείας σου»
«Ελάτε να ανταλλάξουμε βιβλία! Ένα βιβλίο που δεν είναι απαραίτητο μπορεί να δώσει χαρά και να ανοίξει δρόμους σε έναν άλλον αναγνώστη, σε μία άλλη αναγνώστρια».
Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή για το κοινό όλες τις εργάσιμες μέρες, τις ώρες που είναι ανοικτή η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη “Κοραής”
Ωράριο Λειτουργίας Δ.Κ.Ι.Β. “ΚΟΡΑΗΣ”
Δευτέρα 08:00 – 15:00
Τρίτη 08:00 – 15:00 και 17:00 – 20:00
Τεταρτη 08:00 – 15:00
Πέμπτη 08:00 – 15:00
Παρασκευή 08:00 – 15:00
Σάββατο 09:00 με 14:00

 

Εκδηλώσεις Ιουνίου της Δ.Κ.Ι.Β.Χίου