Ενημέρωση δημοτών για την επιβολή του ΕΕΤΑ..

Μετά από την αναστάτωση που έχει προκληθεί σε μεγάλη μερίδα συνδημοτών μας εξαιτίας του νέου νόμου που υπολογίζει με διαφορετικό τρόπο το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος από την ΔΕΗ σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα.

1) Σας διαβεβαιώνουμε ότι ο νέος «Καλλικρατικός» Δήμος Χίου δεν επέφερε ΟΥΔΕΜΙΑ αυτεπάγγελτη μεταβολή στα τετραγωνικά που ήταν δηλωμένα στην ΔΕΗ από τους δημότες μας και ΟΥΔΕΜΙΑ μεταβολή στις τιμές χρέωσης του θεσμοθετημένου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας. Συνεπώς αφενός είναι σε ισχύ οι προγενέστερες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου των συννενωθέντων Δήμων που όριζαν τις τιμές ζώνης για το υπολογισμό του ΤΑΠ και αφετέρου δεν επήλθε μεταβολή στα δηλωθέντα από τους δημότες τετραγωνικά των κατοικιών τους.

2) Ο Δήμος δεν έχει καμία υπαιτιότητα και δεν ευθύνεται για την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού του ΕΕΤΑ που ισχύει από 1/1/2013 και ρητά αναφέρει: «Για τα ακίνητα, για τα οποία δεν αναγράφεται τιμή ζώνης στη βάση πληροφοριών του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), ως τιμή ζώνης λαμβάνεται ο μέσος όρος των τιμών της δημοτικής ενότητας, όπως αυτές ισχύουν για τον υπολογισμό της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων .Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τιμές στη δημοτική ενότητα, λαμβάνεται ο μέσος όρος των τιμών του δήμου και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τιμές στο δήμο λαμβάνεται ο μέσος όρος των τιμών του νομού» .Αντιλαμβανόμαστε ότι οι καταναλωτές που δεν χρεωνόταν ΤΑΠ και κατ΄ επέκταση δεν αναγράφονταν η τιμή ζώνης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ χρεώθηκαν για τον υπολογισμό του ΕΕΤΑ με αυξημένο συντελεστή .

Καλούμε λοιπόν τους δημότες που έχουν χρεωθεί με συντελεστή 5 αντί του σύνηθες 3 για τον υπολογισμό του ΕΕΤΑ να προβούν στην διόρθωση των τετραγωνικών τους καταθέτοντας αίτηση στο τμήμα εσόδων του Δήμου Χίου κάθε εργάσιμη μέρα από τις 8:30 έως 1:30. Για οποιαδήποτε πληροφορία , διευκρίνιση καλέστε τις ίδιες ώρες στα τηλέφωνα 2271351733(κ. Στέλλα Σμυρναίου) , 2271351732 (κ. Αντωνία Πουπάλου) και 2271351729(κ. Σοφία Γατανά)

Η τμηματάρχης του Τμήματος Εσόδων

Σοφία Γατανά