Ενημερωτική σύσκεψη μεταξύ του Δήμαρχου Χίου του Στρατιωτικού Διοικητή Χίου κ. Δημόκριτου Ζερβάκη και στρατιωτικού κλιμακίου.

Σήμερα Παρασκευή, 07-09-12, πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Χίου ενημερωτική σύσκεψη μεταξύ του Δήμαρχου Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη , του Στρατιωτικού Διοικητή Χίου κ. Δημόκριτου Ζερβάκη και στρατιωτικού κλιμακίου που εστάλη στο νησί μας, σε συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Το κλιμάκιο αποτελείται από Τοπογράφο – Μηχανικό, Πολιτικό Μηχανικό, Περιβαλλοντολόγο και Δασολόγο. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο κ. Νίκος Θεοφάνους, ως εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου κ. Χαράλαμπος Τσακός, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. Όλοι οι ανωτέρω συγκροτούν την ομάδα που θα εκπονήσει μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα ,που θα εκτελέσει ο Δήμος Χίου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το νησί μας.

Το συγκεκριμένο κλιμάκιο σε συνεργασία με το Δήμο Χίου θα εκτελέσει μελέτες , που αφορούν τις περιοχές Ποταμού Ελίντας, παραλίας Γυάλι, Οικισμού Βέσσας, Οικισμού Ολύμπων, Λεκάνης ποταμού Φανεπύργου μέχρι την παραλία Κώμης.

Παράλληλα ο Δήμος Χίου με τις υπηρεσίες του μελετά αντιπλημμυρικά έργα για όλο το εύρος των περιοχών της καταστροφικής πυρκαγιάς της Χίου.

Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δ.Χίου