Ένταξη σημαντικών έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου»

Σας ενημερώνουμε ότι άλλα δύο σημαντικά έργα εντάχθηκαν από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Β. Αιγαίου στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου 2007-2013» ..

Πρόκειται για το έργο «Αστικές αναπλάσεις οικισμού Φρουρίου», που αφορά την ανάδειξη της ιστορικής περιοχής του Φρουρίου και συγκεκριμένα:

α) «Ανάπλαση περιβάλλοντα χώρου μεταξύ των τριών δημοτικών ακινήτων», με προϋπολογισμό 39.000 ευρώ, με το οποίο προβλέπεται η κατασκευή παιδικής χαράς – σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Χίου – με καλαίσθητα ξύλινα παιχνίδια, παγκάκια φυτεύσεις δένδρων και φωτισμό του χώρου.

β) «Ανάπλαση χώρου γύρω από τον Άγιο Νικόλαο στον οικισμό Φρουρίου», με προϋπολογισμό 30.000 ευρώ, με το οποίο προβλέπεται επέμβαση μικρής κλίμακας και συγκεκριμένα νέα πλακόστρωση στον προαύλιο χώρο του ναού.

γ) «Ανάπλαση εισόδων οδού Θεοτοκά, όπισθεν REX, πύλης Mazziore και Δυτικής Πύλης οικισμού Φρουρίου», με προϋπολογισμό 144.000 ευρώ, με το οποίο προβλέπεται η ανάπλαση του χώρου, που αφορά το δρόμο προς την κεντρική πλατεία του οικισμού και χώρου εντός των τειχών και στην ανατολική πλευρά του οικισμού με την κατασκευή λιθόστρωτου και φωτισμό του συγκεκριμένου χώρου.

Το δεύτερο έργο, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, με τίτλο: «Αντιπλημμυρική προστασία λεκάνης ποταμού Παρθένη Χίου», προϋπολογισμού 637.000 ευρώ, περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής της Νέας Μονής, που επλήγη από την πυρκαγιά του 2012.

Συγκεκριμένα προβλέπει την κατασκευή δύο υπερπηδητών φραγμάτων από σκυρόδεμα και επανασχεδιασμό Τεχνικών Έργων του οδικού δικτύου, που είναι ανεπαρκή, ως προς την παροχέτευση υδάτων.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκριθούν οι όροι δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Από το γραφείο τύπου