ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΑΡΓΥΡΩΣ ΒΑΡΛΑ-ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ

Με συγκίνηση και σεβασμό, η Χίος αποχαιρετά σήμερα την Αργυρώ Βαρλά – Γαλάτουλα, την πρώτη Δήμαρχο Μαστιχοχωρίων, την πρώτη γυναίκα Δήμαρχο στη Χίο, και μια από τις πρώτες γυναίκες Δημάρχους στην Ελλάδα.

Μία άξια Δήμαρχος, μια φωτεινή παρουσία, που από το 1991 έως το 1998 υπηρέτησε τα Μαστιχοχώρια, τον τόπο της, ύστερα από την εθελούσια συνένωσή τους αφήνοντας πλούσιο έργο. Ήταν ακριβοδίκαιη στη διαχείριση των πόρων ανάμεσα στην Καλαμωτή, τα Πατρικά και τα Αρμόλια, που αγαπούσε ιδιαίτερα. Αγωνίστηκε μέσα από διάφορες Eπιτροπές του Nομού Xίου και της Περιφέρειας Bορείου Aιγαίου για μια Tοπική Aυτοδιοίκηση αναβαθμισμένη και αποτελεσματική.

Στους φίλους, τους συντοπίτες, τους συνεργάτες, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, ενέπνεε όραμα, συνέπεια και αγωνιστικό πνεύμα, μια κληρονομιά που ζει μέχρι σήμερα. Άνθρωποι σαν εκείνη, άνθρωποι με ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος, της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής, δεν οδηγούν μόνο τον τόπο τους σε ένα καλύτερο μέλλον. Αφήνουν πίσω τους χαραγμένη μια διαδρομή- οδηγό για όλους εμάς τους νεώτερους.

Έχοντας την τύχη να έχω γνωρίσει από κοντά την Αργυρώ Βαρλά – Γαλάτουλα, μικρό παιδί εγώ, θυμάμαι ακόμα την γλύκα και την καλοσύνη με την οποία μιλούσε σε όλους. Μικρούς και μεγάλους. Μια γλύκα και καλωσύνη που είχε ασφαλώς μέχρι το τέλος της. Μια εγκαρδιότητα που είχα τη χαρά να νοιώσω για μια ακόμα φορά μόλις πριν από τρεις εβδομάδες όταν καθίσαμε δίπλα – δίπλα, εδώ, στο παγκάρι, της Αγίας Παρασκευής!

Περίλυποι, αλλά υπερήφανοι αποχαιρετάμε σήμερα μία ιδιαίτερα προσφιλή προσωπικότητα, ένα δικό μας άνθρωπο, που υπηρέτησε με ήθος, ακεραιότητα, ευθύτητα, υψηλό φρόνημα και πίστη στις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας σαν άξια εκπαιδευτικός που ήταν.

Εκ μέρους του Δήμου της Χίου, απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια, στον αγαπημένο σύζυγό της κ. Νικόλαο Γαλάτουλα, που στάθηκε δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια της δημιουργικής της παρουσίας, στηρίζοντάς την, στα παιδιά της και στα αδέλφια της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου, το οποίο εκπροσωπείται εδώ από τον Πρόεδρο του και αντιπροσωπεία Δημοτικών Συμβούλων, με ομόφωνο ψήφισμα του αποχαιρετά τη Δήμαρχο και εκφράζει τα συλλυπητήρια του στους οικείους της.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της και ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει και ας ευχηθούμε ο Θεός να αναπαύσει την Αργυρώ Βαρλά που υπηρέτησε με συνείδηση και συναίσθηση τον τόπο της. Εμάς όλους.

Αιώνια η μνήμη της!

                                                                                                                  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ

                                                                                                               Μανώλης Βουρνούς