Δελτίο Τύπου – Επίσκεψη Καναδού πρόξενου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΝΑΔΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Πέμπτη 8 Μαρτίου, ο Καναδός Πρόξενος κ. Stephen Elazab συνοδευόμενος από τις κυρίες Αρετή Βελισσαρίου και Έλενα Νταντάμη, μέλη του Προξενικού τμήματος καθώς και τον πρόεδρο των ομογενών κ. Μπουρνιά Παντελή. Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και αναπληρωτής Δήμαρχος κος Μπελέγρης Γεώργιος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου κος Γεωργιάδης Ιωάννης.
Με αφορμή την «Ημέρα της Γυναίκας», ο κος πρόξενος και η συνοδεία του ενημερώθηκαν για τις κοινωνικές δομές της Χίου και την λειτουργία του Κέντρου Κακοποιημένων Γυναικών. Παρούσα στην συνάντηση, ήταν επίσης η Νομικός στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών, κα Κατεράκη Κορίνα, η οποία μετέφερε την εμπειρία της και παραδείγματα περιστατικών που έχει αντιμετωπίσει.
Η συζήτηση επεκτάθηκε γενικότερα σε θέματα που αφορούν τον Δήμο και την λειτουργία του, όπως η έλλειψη χρηματοδότησης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το ζήτημα του μεταναστευτικού, όπου οι φιλοξενούμενοι ενημερώθηκαν για την παρούσα κατάσταση, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάζονται.
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στους Καναδούς ομογενείς οι οποίοι είτε διαμένουν μόνιμα είτε επισκέπτονται την Χίο περιστασιακά. Αποτελούν σημαντικό τμήμα της Χιακής οικονομίας και κοινωνίας και φυσικά έδωσαν το έναυσμα για την επίσκεψη του πρόξενου στο νησί.
Πρόθεση και των δυο πλευρών ήταν η σύσφιξη των δυο χωρών, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλοβοήθεια σε εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο. Ευχή όλων μια μελλοντική εποικοδομητική συνεργασία!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΝΑΔΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΝΑΔΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ