Επίσκεψη σε Διαχειριστικές Αρχές

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 από το Δήμο Χίου, ο Αντιδήμαρχος Στρατής Γδύσης και ο Σύμβουλος του Δημάρχου Δημήτρης Τσούχλης επισκέφτηκαν τη Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΛΙΕΙΑ» και τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού τους στην Αθήνα.
Με τη Διαχειριστική Αρχή του «ΑΛΙΕΙΑ» συζητήθηκε η τροποποίηση των Δημόσιων Έργων του τοπικού LEADER Αλιείας, που αφορά την υλοποίηση έργου στους Τρεις Μύλους του Βροντάδου, όπως αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η Διαχειριστική Αρχή έδωσε αρχικά το «πράσινο φως» για το συγκεκριμένο έργο και έτσι ξεκινά αγώνας δρόμου για την υλοποίησή του μέσα στις ασφυκτικές προθεσμίες του προγράμματος.
Συζήτηση έγινε και για το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της περιόδου 2014-2020 και τις ευκαιρίες που προσφέρει στη Χίο, όπου και διατυπώθηκε η απορία από τον Προϊστάμενο και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής γιατί δεν έχει ζητηθεί η χρηματοδότηση έργων από το Επιχειρησιακό της Αλιείας για πολλά χρόνια, τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το τελευταίο έργο που χρηματοδότησαν ήταν η Ιχθυόσκαλα.
Κατά την επίσκεψη στη Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ συζητήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Κεντρική Χίο από το τρέχον πρόγραμμα της περιόδου 2007-2013.

Από το Γραφείο Τύπου