Επίσκεψη στο Δήμαρχο Χίου αντιπροσωπείας των Συλλόγων Συνταξιούχων Ν.Α.Τ. Χίου

ΝΑΤ

Σήμερα, Παρασκευή 04-04-2014, το Δήμαρχο Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη επισκέφθηκε αντιπροσωπεία των Συλλόγων Συνταξιούχων Ν.Α.Τ. Χίου, αποτελούμενη από τους κ.κ. Μεννή Γεώργιο και Σιδερίδη Κωνσταντίνο. Σε συνέχεια της α/α 129/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η αντιπροσωπεία παρέδωσε συμπληρωματικά ψήφισμα των αιτημάτων της.

Ειδικότερα, ο κλάδος των ναυτικών απαιτεί την άμεση επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτικούς και τις οικογένειές τους και την πλήρη επαναδραστηριοποίησή του στην προ των μνημονίων κατάσταση, προκειμένου να σταματήσει η ταπεινωτική ταλαιπωρία των ασφαλισμένων για προμήθεια φαρμάκων και παρακλινικών εξετάσεων.

Στα αιτήματα του Συλλόγου περιλαμβάνεται και η κατάργηση των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες επήλθαν άδικες μειώσεις στις συντάξεις τους, η επαναφορά του Ν.Α.Τ. στο Υ.Ε.Ν., καθώς και η αξιοποίηση της περιουσίας του Ν.Α.Τ.,

Ο Δήμαρχος εναρμονίστηκε πλήρως με τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου και δεσμεύτηκε ότι θα τα στηρίξει με κάθε τρόπο.

Να σημειωθεί ότι με την α/α 129/2014 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει τα αιτήματα των συνταξιούχων του Ν.Α.Τ. και των εν ενεργεία ναυτικών και διαβιβάζει την απόφασή του στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και στα κόμματα της Βουλής.

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Χίου