Επιστολή Αντιδημάρχου Χίου Κου Μούνδρου για το ρουκετοπόλεμο

Προς

  • Γραφεία γενικού τουρισμού Xίου
  • Ένωση ξενοδόχων Χίου
  • Σύλλογος ενοικιαζομένων δωματίων

Κοινοποίηση:

  • ΜΜΕ

Ο κυριότερος πόλος έλξης επισκεπτών την επόμενη χρονική περίοδο για την Χίο είναι, όπως γνωρίζετε,  η αναβίωση του εθίμου  του Ρουκετοπόλεμου.


          Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε ήδη, ως Δήμος Χίου, ξεκινήσει τον σχεδιασμό  για τη διεξαγωγή και προβολή του εθίμου, με κύριο στόχο τη μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών.

          Έτσι  φέτος θα συνεχίσουμε  τις περσινές καινοτομίες, όπως η  λειτουργία συγκεκριμένων  χώρων στάθμευσης και η δωρεάν μεταφορά σε προκαθορισμένους χώρους των πολιτών, η ελεγχόμενη ρίψη την ημέρα του Πάσχα, και όλα τα περσινά μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής , αφού, κατά γενική ομολογία, αποδείχτηκαν θετικά, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για όλους τους εμπλεκομένους με το έθιμο.

          Παράλληλα προγραμματίζουμε για φέτος έκθεση αντικειμένων, φωτογραφιών αλλά και προβολές  με θέμα το έθιμο του ρουκετοπόλεμου και την πορεία του στον χρόνο. Η έκθεση θα λειτουργεί από την Κυριακή των Βαΐων και μέχρι τη Νέα Τετάρτη στο Δημοτικό Κατάστημα Βροντάδου ( πρώην δημαρχείο Ομηρούπολης ).

Ακόμη έχουμε προχωρήσει στη δημιουργία  συλλεκτικής  έκδοσης (λεύκωμα) για το έθιμο του ρουκετοπόλεμου, που θα βρίσκεται τόσο στον χώρο της έκθεσης όσο και σε  όσα ξενοδοχεία -ταξιδιωτικά γραφεία  το επιθυμούν, προκειμένου να το προμηθευτούν οι   επισκέπτες. 

          Επίσης σχεδιάζουμε να  πλαισιώσουμε την ελεγχόμενη ρίψη ρουκετών την Κυριακή του Πάσχα στο Γούβι, με συναυλία από Χιώτες καλλιτέχνες , που θα βρίσκονται  σε  εξέδρα μέσα στο λιμανάκι του  Πετροκάραβου, δίνοντας έναν εορταστικό τόνο στην  βραδιά.

          Όλα αυτά θα περιγράφονται αναλυτικά, μαζί με τις καθιερωμένες  χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία του ρουκετοπόλεμου και τα μέτρα  ασφαλείας, σε φυλλάδιο, που θα κυκλοφορήσει στις 15 Μαρτίου, και θα σας δοθεί, προκειμένου να το προωθήσετε έγκαιρα στις αγορές σας, προσελκύοντας επισκέπτες και στηρίζοντας την  τοπική οικονομία και τη χιώτικη κοινωνία γενικότερα.  

Ο Πρόεδρος

 της Δημοτικής Επιτροπής

Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης

Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ομηρούπολης

 

Μούνδρος Κώστας