Επιστολή διαμαρτυρίας Δημάρχου Χίου για την Ολυμπιακή

Προς: Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη

Κοιν.: κ. Κων/νο Μουσουρούλη, Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου – Βουλευτή Χίου

κ. Κων/νο Τριαντάφυλλο Βουλευτή Χίου

Olympic Air

Τουριστικούς φορείς νήσου Χίου

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Θα ήθελα να σας εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου εκ μέρους του Δήμου Χίου, σχετικά με την επικείμενη μείωση των δρομολογίων της Olympic Air που αφορά τη γραμμή Χίου – Αθήνας. Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρεία προτίθεται από τις 15/09/2012 να καταργήσει τη βραδινή πτήση, αφήνοντας το νησί με δύο μόνο πτήσεις την ημέρα.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία διατηρεί την εξωφρενικά υψηλή τιμολογιακή πολιτική της, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την επικοινωνία του νησιού μας με την πρωτεύουσα. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής στην Αθήνα αγγίζει το ποσό των 280 – 320 ευρώ.

Αντιλαμβάνεστε ότι το πλήγμα για το ακριτικό νησί της Χίου είναι βαρύ, καθώς οδηγείται σε ακόμα μεγαλύτερη απομόνωση, με τις συνακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών προς τους μόνιμους κατοίκους, καθώς και στον τουρισμό που τόσο έχουμε ανάγκη. Να σημειωθεί ότι σημαντικό μέρος του τουρισμού αφορά ομογενείς από το εξωτερικό, οι οποίοι μετά το υπερατλαντικό ταξίδι τους, καλούνται να προσαρμοστούν σε ένα εγχώριο δρομολόγιο πανάκριβο και πενιχρό από άποψη εξυπηρέτησης.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ