Έργα ανάπλασης στην ευρύτερη περιοχή του Φρουρίου

Χίος 18/12/2013

Σας ενημερώνουμε εκτενέστερα για τέσσερα σημαντικά έργα ανάπλασης, που προβλέπεται να υλοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή του Φρουρίου και για τα οποία εξασφαλίσθηκε η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το Δ.Σ. – στη χθεσινή του συνεδρίαση – ζήτησε την έγκριση δημοπράτησής τους:

Α) «Επισκευή δημοτικού κτιρίου εντός του παραδοσιακού οικισμού Φρουρίου και μετατροπή του σε δομή στήριξης της επιχειρηματικότητας», με προϋπολογισμό 105.000 ευρώ. Με αυτό το έργο προβλέπεται η επισκευή και αποκατάσταση ισόγειας ερειπωμένης οικίας εντός του Φρουρίου, προκειμένου να μετατραπεί σε δομή στήριξης επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο.

Β) «Ανάπλαση χώρου γύρω από τον Άγιο Νικόλαο στον οικισμό Φρουρίου», με προϋπολογισμό 30.000 ευρώ. Με το έργο αυτό προβλέπεται επέμβαση μικρής κλίμακας και συγκεκριμένα νέα πλακόστρωση στον προαύλιο χώρο του ναού.

Γ) «Ανάπλαση εισόδων οδού Θεοτοκά, όπισθεν REX, πύλης Mazziore και Δυτικής Πύλης οικισμού Φρουρίου», με προϋπολογισμό 140.500 ευρώ. Με το έργο αυτό προβλέπεται η ανάπλαση του χώρου, που αφορά το δρόμο προς την κεντρική πλατεία του οικισμού και χώρου εντός των τειχών και στην ανατολική πλευρά του οικισμού με την κατασκευή λιθόστρωτου και φωτισμό του συγκεκριμένου χώρου.

Γ) «Ανάπλαση περιβάλλοντα χώρου μεταξύ των τριών δημοτικών ακινήτων», με προϋπολογισμό 39.000 ευρώ. Με το έργο αυτό προβλέπεται η κατασκευή παιδικής χαράς – σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Χίου – με καλαίσθητα ξύλινα παιχνίδια, παγκάκια φυτεύσεις δένδρων και φωτισμό του χώρου.

Τα παραπάνω έργα θα αποκαταστήσουν προβλήματα ετών της περιοχής, θα βελτιώσουν την ανατολική είσοδο του Φρουρίου και θα αναδείξουν εν γένει την ιστορική περιοχή του Φρουρίου.

Από το γραφείο τύπου