Συνάντηση Δημάρχου με καθηγητή Ishimoto

ISHIMOTO

Σήμερα Δευτέρα, 15-09-2014, το Δήμαρχο Χίου Εμμανουήλ Μ. Βουρνού επισκέφθηκε ο κ. Tohsei Ishimoto, Δρ Φιλολογίας και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Τουρισμού του Nara Prefectural University της Ιαπωνίας. Κατά τη συνάντηση υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και εμπειρίας όσον αφορά τα ζητήματα των παραδοσιακών οικισμών.

Ο κ. Ishimoto θα παραμείνει στο νησί μας από σήμερα έως και την Παρασκευή, 19/9, φιλοξενούμενος στα Μεστά από την κα Μαρίνα Πιπίδη, όπου και θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες επαφές, προκειμένου να εμπλουτίσει το ερευνητικό του αντικείμενο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης με αντικείμενο τον Τουρισμό Δημήτρης Καράλης, καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Ρένα Παγούδη – Δαμίγου, αφού η έρευνα του Καθηγητή συνδέεται άμεσα και με την προώθηση παραδοσιακών ελληνικών οικισμών στην τουριστική αγορά της Ιαπωνίας, η οποία και παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική τα τελευταία χρόνια.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ishimoto επισκέπτεται για 2η φορά το νησί μας, στα πλαίσια της επιστημονικής έρευνας που πραγματοποιεί σχετικά με τα πολιτιστικά μνημεία των νησιών του Βορείου Αιγαίου, την τοπική γαστρονομία και γενικά ό,τι σχετίζεται με την παραδοσιακή φυσιογνωμία των νησιών.

Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Χίου θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια, προκειμένου η επίσκεψη του κ. Ishimoto να αποβεί καθ’ όλα εποικοδομητική, τόσο για τον ίδιο όσο και για το νησί μας.

Από το Αυτοτελές Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δ. Χίου