ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ 2018-19

Ο Δήμος Χίου σας προσκαλεί να συμμετάσχετε κι εσείς στη Χριστουγεννιάτικη δράση του με θέμα «Καλικάντζαροι 2018». Οι περσινοί σκανταλιάρηδες επισκέπτες το έσκασαν στα όμορφα χωριά μας και στόχος είναι να γεμίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η πόλη μας με δεκάδες καλικάντζαρους φιλοτεχνημένους από σχολεία, καλλιτέχνες αλλά και οποιονδήποτε δημότη θέλει να συμμετάσχει.

Θα κρυφτούν σε διάφορα σημεία μέσα στο κέντρο της πόλης μας και θα προσθέσουν στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα λίγες νότες χαράς, φαντασίας, και παιδικής αθωότητας.

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για το πως μπορείτε να προμηθευτείτε τον δικό σας καλικάντζαρο και τον διαγωνισμό που θα ακολουθήσει:

  • Τη Δευτέρα 26/11/2018 ξεκινάει η διανομή των καλικάντζαρων. Καταληκτική ημερομηνία όπου θα πρέπει να επιστραφούν είναι η Δευτέρα 10/12/2018. Σε αυτό το διάστημα όποιος επιθυμεί μπορεί να αποκτήσει τον δικό του ξύλινο καλικάντζαρο και να τον επιστρέψει έχοντας του δώσει μορφή.

Διαγωνισμός

Οι κατηγορίες των διαγωνιζομένων θα είναι δυο:

  1. Σχολεία: Το πρώτο βραβείο θα είναι 100€ σε γραφική ύλη που θα ζητήσει το εκάστοτε σχολείο από το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Χίου.
  2. Ιδιώτες: Σε αυτή την κατηγορία μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε το επιθυμεί και θα έχει σαν βραβεία 1 διήμερο για δύο άτομα στην Βολισσό, που περιλαμβάνει διαμονή και φαγητό και 1 διήμερο για δύο άτομα στα Μεστά που περιλαμβάνει διαμονή και φαγητό.
  • Ο διαγωνισμός θα είναι σε ισχύ από 12/12/2018 όπου οι καλικάντζαροι θα αναρτηθούν σε ειδικό Event/Εκδήλωση στη σελίδα του Δήμου Χίου στο Facebook έως 29/12/2018 ώρα 23:59 και οι δημότες θα είναι σε θέση να ψηφίσουν τον δικό τους αγαπημένο καλικάντζαρο κάνοντας του Like/Μου αρέσει.
  • Την Κυριακή 30/12/2018 ώρα 11:00 θα ανακοινωθούν οι καλύτεροι/πιο αγαπητοί στον κόσμο καλικάντζαροι στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου και θα γίνει μία γιορτή λήξης με θεατρικό δρώμενο σκηνοθετημένο και γραμμένο από τον κ. Μπάμπη Κοιλιάρη.

Λεπτομέρειες & ημερομηνίες:

  • 26/11/2018 ξεκινάει η διανομή των καλικάντζαρων.
  • 10/12/2018 καταληκτική ημερομηνία επιστροφής τους.
  • 12/12/2018-04/01/2019 οι καλικάντζαροι θα βρίσκονται στολισμένοι σε διάφορα σημεία της αγοράς.
  • 30/12/2018 τελετή λήξης και απονομή βραβείων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, ερώτηση, διευκρίνιση και για την παραλαβή καλικάντζαρων μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Αστέριο Πλιάκο στα τηλέφωνα 2271350046 & 6942668230 και στο e-mail chiosepikoinonia@gmail.com

Οι καλικάντζαροι το έσκασαν, όμως φέτος θα είναι παντού!

«Οι καλικάντζαροι επέστρεψαν! Μικροί και ζωηροί, λεπτοί και πονηροί! Οι περσινοί σκανταλιάρηδες επισκέπτες μας, που κατέλαβαν το κέντρο της πόλης μας, φέτος μας το έσκασαν! Έφυγαν για να κρυφτούν και να κάνουν τις σκανταλιές τους στα χωριά της Χίου! Προσοχή γιατί θα κρυφτούν και θα βγουν όταν δεν το περιμένεις! Και αλίμονο σ’ όποιον αντικρίσουν στο δρόμο τους. Δεν τον αφήνουν σε χλωρό κλαρί. Τον τραβολογούν, τον πειράζουν, καβαλικεύουν στους ώμους του, χορεύουν ολόγυρά του κι άλλα πολλά. Όμως και το κέντρο της πόλης δεν μπορεί να ησυχάσει…

Νέοι καλικάντζαροι έρχονται να γεμίσουν τους δρόμους μας και να συνεχίσουν τις σκανταλιές τους για άλλη μία χρονιά! Όλοι μας πρέπει να προσέχουμε γιατί και τα φετινά Χριστούγεννα τους καλικάντζαρους θα τους συναντάμε παντού! Και όσο και να προσπαθούν να μας κρυφτούν, εμείς ξέρουμε πια πως θα τους ξετρυπώσουμε!»

Η πόλη μας θα γεμίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με δεκάδες καλικάντζαρους φιλοτεχνημένους από σχολεία, καλλιτέχνες, αλλά και από δημότες, οι οποίοι και θα συμμετέχουν σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό!

Το πρώτο βραβείο είναι γραφική ύλη σε σχολείο της Χίου, καθώς και 2 διήμερα για 2 τυχερά «Ξωτικά», στο ξεχωριστό Μεσαιωνικό χωριό των Μεστών και στη Βολισσό, στο χωριό με τη μοναδική φυσική ομορφιά!

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών θα είναι κρυμμένοι σε διάφορα σημεία μέσα στο κέντρο της πόλης μας, στην γραφική Απλωταριά και θα προσθέσουν στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα, λίγες νότες χαράς, φαντασίας, και παιδικής αθωότητας.

Δείτε εικόνες ΕΔΩ