Φιλοξενία Ρωσικού Κρατικού τηλεοπτικού σταθμού «Ρωσία 2» από το Δήμο Χίου

Ο Δήμος Χίου στο πλαίσιο των προσπαθειών του για προβολή του νησιού μας, στο εξωτερικό και ειδικότερα προσβλέποντας στην προσέλκυση νέων τουριστικών αγορών, θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει στη Χίο μέλη του Ρωσικού Κρατικού τηλεοπτικού σταθμού «Ρωσία 2».

Το Ρωσικό τηλεοπτικό συνεργείο πρόκειται να αφιχθεί στο λιμάνι της Χίου με σκάφος το Σάββατο 12 Μαΐου στις 12.00 το μεσημέρι και θα παραμείνει έως και τη 01.00 τα ξημερώματα της Κυριακής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για άλλους προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας. Στόχος του ταξιδιού των Ρώσων δημοσιογράφων είναι να παρουσιάσει πτυχές της ελληνικής ιστορίας, με επίκεντρο των αγώνα των ελλήνων για ανεξαρτησία το 18ο και 19ο αιώνα και τη Ρωσική παρουσία στη χώρα την ίδια εποχή, απεικονίζοντας παράλληλα και εικόνες της σύγχρονης πραγματικότητας αυτών των νησιωτικών προορισμών.

Η επιμέλεια για την φιλοξενία της αποστολής θα είναι από το Δήμο Χίου, τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Μούνδρο Κων/νο, σε συνεργασία με το Τμήμα Απασχόλησης, Ναυτιλίας και Τουρισμού Δ.Χίου (Πληρ: κ. Παγούδη-Δαμίγου Ειρήνη Προϊσταμένη Τμήματος , τηλ: 2271350866)

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Χίου