Μελέτη ανάπλασης λιμένα Καρδαμύλων Δ. Χίου

Ανάπλαση Καρδαμύλων

Σας ενημερώνουμε ότι προχωρούν τα στάδια του έργου: «Μελέτη ανάπλασης λιμένα Καρδαμύλων Δ. Χίου». Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη και σύντομα θα ξεκινήσει η ηλεκτρομηχανολογική.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η ανάπλαση της πλατείας εμπρός από το κτίριο του πρώην Δήμου Καρδαμύλων, η βελτίωση της εικόνας και της αισθητικής της περιοχής, η αξιοποίηση του λιμανιού και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του, καθορισμός χώρων εκμετάλλευσης του υπαίθριου χώρου από τα παρακείμενα καταστήματα, δημιουργία οδηγού ασφαλούς διέλευσης για άτομα με προβλήματα όρασης, δημιουργία περιπατητικής διαδρομής, τοποθέτηση καθισμάτων, βελτίωση φωτισμού, αναβάθμιση και αναμόρφωση όλου του χώρου, χωρίς να αλλοιωθεί η γενική εικόνα του χώρου.

Οι εργασίες, που θα πραγματοποιηθούν, θα είναι με προοπτική μακράς διάρκειας, οι νέες πέργκολες, οι πλακοστρώσεις, η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου από την πλευρά της θάλασσας, το αμφιθεατρικό καθιστικό προς τη θάλασσα και οι τοποθετήσεις δύο νέων πλωτών ξύλινων προβλητών, θα προσδώσουν στο τμήμα αυτό του λιμανιού την όψη «μαρίνας» και θα αποτελέσουν ένα σημαντικό έργο πνοής και προοπτικής για την περιοχή.

Από το γραφείο τύπου