Μήνυμα του Δημάρχου Χίου και Προέδρου της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου, για την έκδοση της Επιτροπής των Περιφερειών

Χίος 07/11/2013

Σας αποστέλλουμε το μήνυμα του Δημάρχου Χίου και Προέδρου της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου, το οποίο θα μπει στην έκδοση της Επιτροπής των Περιφερειών, ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Με την ιδιότητα του Δημάρχου Χίου, ενός ακριτικού νησιού του Αιγαίου πελάγους, που συνορεύει με τα παράλια της Τουρκίας, στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, αλλά και ως μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε, ενώνω τη φωνή μου με όλους τους εκπροσώπους των τοπικών και περιφερειακών αρχών της Ευρώπης, για να διεκδικήσουμε από κοινού τη στήριξη για την ανάπτυξη των περιοχών μας.

Η συμμετοχή μας στο Δ.Σ. της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. δίνει τη δυνατότητα στις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές και στους πολίτες, που εκπροσωπούμε, να συμμετέχουμε στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της Ε.Ε, που αφορούν τις περιφέρειες και τους δήμους.

Η δυνατότητα αυτή μας επιτρέπει να ενισχύσουμε την περιφερειακή πολιτική για κάθε ζήτημα, που αφορά την περιοχή μας κι αποτελεί πράγματι σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξή της. Η στήριξη της νησιωτικής περιοχής μας, η λήψη μέτρων για τις παράκτιες περιοχές, η ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων μας, είναι μερικά από τα βασικά ζητούμενα για την περιφέρειά μας, ώστε όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες να απολαμβάνουμε τα ίδια προνόμια στην ενωμένη Ευρώπη.

Από το γραφείο τύπου