Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο

Χίος, 11.09.2013

Ο Δήμος Χίου συνεχίζοντας τις στοχευμένες ενέργειες τουριστικής προβολής του νησιού μας στη γείτονα χώρα Τουρκία, οργανώνει σε συνεργασία με το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή της ομάδας παραδοσιακών χορών ΟDTU/METU από τη Σμύρνη και την ΄Αγκυρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δ.Χίου το Σαββάτο 14/9/2013 στις 20.30 με πρόγραμμα ελληνικών και τουρκικών παραδοσιακών χορών, καθώς και με τραγούδια και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Την Κυριακή 15/9/2013 το μεσημέρι 12.00 θα γίνει αντίστοιχη εκδήλωση στην Πλατεία των Μεστών.

Στην ομάδα των εξαίρετων χορευτών συμμετέχει και η κ. Μαρία Βουγιούκα, η οποία έχει αναφερθεί στα τουρκικά και ελληνικά Μ.Μ.Ε. ως η Ελληνίδα, που διδάσκει συρτάκι τους Τούρκους.

Οι κοινές αυτές δράσεις, θα καλυφθούν από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας (Τ.R.T.), καθώς και από άλλα τουρκικά και ελληνικά Μ.Μ.Ε.

Επίσης το Σαββάτο 14/9/2013 στις 19.30 εγκαινιάζεται στο χώρο εκθέσεων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου η Φωτογραφική ΄Εκθεση με αεροφωτογραφίες από Αλάτσατα – Τσεσμέ Τουρκίας του κ. Ηakan Cetinkaya, με τίτλο «Βuradan 4mil-Tέσσερα μίλια από εδώ».

Όλες οι παραπάνω δράσεις αναμένεται να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη πολιτιστικών και τουριστικών επαφών με τη γείτονα χώρα στο πλαίσιο συνεργασιών, που έχει καθιερώσει ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με την Τουρκία.

Από το Τμήμα Δημοσίσων Σχέσεων Δήμου Χίου