Προώθηση τουριστικών και πολιτιστικών ανταλλαγών στην περιφέρεια Mugla της Τουρκίας

Mugla

Χίος, 20. 05. 2013

Αποστολή του Δήμου Χίου, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δ. Χίου Κωνσταντίνο Μούνδρο, τον Πρόεδρο του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου Δ. Χίου Δημήτριο Μάντικα, καθώς και την Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού Ρένα Δαμίγου,

παραβρέθηκε κατόπιν προσκλήσεως στην περιφέρεια Mugla της Τουρκίας για την προώθηση τουριστικών και πολιτιστικών ανταλλαγών.

Συγκεκριμένα, η αποστολή επισκέφθηκε τους Δήμους Yalikavak, Bodrum και Marmaris, που ανήκουν στην περιφέρεια της Mugla, και είχε επαφές με τους δημάρχους των παραπάνω Δήμων, καθώς και με τον Περιφερειάρχη, τον Έπαρχο και το Διευθυντή του Ναυτικού Ομίλου της περιοχής. Δόθηκαν έντυπα και όλες οι ενημερωτικές πληροφορίες τουριστικού και πολιτιστικού περιεχομένου που αφορούν το νησί μας, καθώς και συνεντεύξεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Οι παρουσιάσεις έγιναν σε όλους τους Δήμους, με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, ενώ ιδιαίτερη χαρακτηρίζεται η προβολή του νησιού μας στην κεντρική πλατεία της Μαρμαρίδας, όπου και προβλήθηκε τουριστικό βίντεο με τις ομορφιές της Χίου.

Αντίστοιχη αντιπροσωπεία από την περιοχή της Mugla θα επισκεφθεί τη Χίο τον προσεχή Σεπτέμβριο, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά το νησί μας και να συνεχιστούν οι επαφές μεταξύ των δύο περιοχών.

Να σημειωθεί ότι η Mugla βρίσκεται στη Ν.Δ. Τουρκία, απέναντι από τη Ρόδο και την Κω, και η συνεχής και επιτυχημένη προβολή της Χίου στην Τουρκία που διεξάγεται από το Δήμο Χίου, καθώς και η επιθυμία τους να γνωρίσουν νησιά έξω από τη στενά όρια της περιφέρειάς τους, έδωσαν το έναυσμα να απευθύνουν την πρόσκληση γνωριμίας προς το νησί μας. Οι δαπάνες διαμονής της αντιπροσωπείας του Δήμου Χίου καλύφθηκαν από τους φιλοξενούντες της περιοχής Μugla Tουρκίας.

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Χίου