Ο Δήμαρχος Χίου στους Ολύμπους και τον Άγιο Γιώργη Συκούση

Episkepsi dimarxou Olimpous Agio Georgio Sikousi

Ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, μαζί με τον αντιδήμαρχο νότιας Χίου Ανδρέα Βεργίτση και τον δημοτικό σύμβουλο Σταμάτη Ζουμίδη επισκέφθηκαν, την περασμένη Τετάρτη, τους Ολύμπους.

Με το τοπικό συμβούλιο και τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Ξενάκη επισκέφθηκαν κοινοτικά κτίρια και συζήτησαν την προοπτική επισκευών και πλακοστρώσεων, σε σημεία που έχουν υποστεί φθορές.

Ανάμεσα στα κοινοτικά κτίρια που επισκέφθηκαν ήταν και εκείνο της Τράπεζας, ενός κτιρίου ξεχωριστής πολιτιστικής σημασίας και συζήτησαν τις προοπτικές για την προστασία και την ανάδειξη του μνημείου.

Επίσης, επισκέφθηκαν την παιδική χαρά των Ολύμπων, όπου πραγματοποιούνται εργασίες ανάπλασης και εγκατάστασης σύγχρονων παιχνιδιών, με χορηγία της κυρίας Σάρας Φιδέλη.

Η παιδική χαρά των Ολύμπων, θα είναι η πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά στο νησί, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, οι οποίες, μάλιστα, έχουν περαιωθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη την πρωτοβουλία της χορηγού, όπως και το σύνολο των κατοίκων των Ολύμπων, οι οποίοι εθελοντικά βοηθούν, όταν χρειαστεί, όπως για παράδειγμα, στη συναρμολόγηση των παιχνιδιών που εγκαταστάθηκαν.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Χίου επισκέφθηκε τον Άγιο Γιώργη Συκούση, όπου συζήτησε με τους κατοίκους της περιοχής για την ανάγκη συνέχισης των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του ιστορικού ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου, οι οποίες έχουν ανασταλεί, λόγω μη καταβολής χρηματοδότησης.

Ο Δήμαρχος Χίου δεσμεύθηκε να έρθει σε επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για συνέχιση της χρηματοδότησης, ώστε να συνεχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης του ιερού ναού.

Συζητήθηκαν, τέλος, τρόποι για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στην καθημερινότητα του Αγίου Γεωργίου Συκούση.

 

  Episkepsi dimarxou Olimpous Agio Georgio Sikousi Episkepsi dimarxou Olimpous Agio Georgio Sikousi