Επίσκεψη της Ομάδας παραδοσιακών Τούρκικων χορών ODTU/METU στο Δήμαρχο Χίου

ODTU/METU

Χίος, 11. 06. 2013

Ο Δήμος Χίου, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης τουριστικής κίνησης από την Τουρκία, συνεχίζει τις στοχευμένες ενέργειες που προβάλλουν το νησί μας στα απέναντι παράλια. Στα πλαίσια των παραπάνω δράσεων, το Σάββατο, 08.06.2013, επισκέφθηκαν στο γραφείο του το Δήμαρχο Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη εκπρόσωποι που απαρτίζουν την ομάδα παραδοσιακών τουρκικών χορών ODTU/METU,

παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δ. Χίου, Κωνσταντίνου Μούνδρου, του Προέδρου του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου Δ. Χίου Δημήτρη Μάντικα, καθώς και της Προϊσταμένης του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού Ρένας Δαμίγου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα οργάνωσης μιας κοινής πολιτιστικής δράσης, σε συνεργασία με το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δ. Χίου και την ομάδα παραδοσιακών χορών ODTU/METU στο χώρο του Ομηρείου, καθώς και μίας παρουσίασης σε ένα χωριό της Χίου. Στην ομάδα συμμετέχει και η κ. Μαρία Βουγιούκα, η οποία έχει αναφερθεί στα τουρκικά και ελληνικά Μ.Μ.Ε. ως η Ελληνίδα που διδάσκει συρτάκι τους Τούρκους.

Οι κοινές αυτές δράσεις, που θα καλυφθούν από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας (Τ.R.Τ.) καθώς και από άλλα τουρκικά και ελληνικά Μ.Μ.Ε., αναμένεται να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη πολιτιστικών και τουριστικών επαφών με τη γείτονα χώρα.

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Χίου