Ολοκλήρωση αποκριάτικων εκδηλώσεων – επισκέψεις Τούρκων

apokries

Εξαιρετική υπήρξε η ανταπόκριση από τη γειτονική Τουρκία, μετά την παρουσίαση των αποκριάτικων εθίμων που οργάνωσε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Χίου στη Σμύρνη στις 22-23 Φεβρουαρίου 2013.

Η ζωντανή και βιωματική παρουσίαση των εθίμων από τους εκπροσώπους Πολιτιστικών Σωματείων του νησιού μας, η σωστή οργάνωση αλλά και η ζεστή φυσική παρουσία του Κωνσταντίνου Μούνδρου, Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δ. Χίου, καθώς και της Ρένας Δαμίγου, Προϊσταμένης του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού, βρήκαν μεγάλη απήχηση, με αποτέλεσμα τις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις του νησιού μας να επιλέξουν ως προορισμό τους πάνω από 1.000 Τούρκοι.

Οι επισκέπτες μας έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις και το κλίμα που δημιουργήθηκε αποτελεί ερέθισμα για περαιτέρω μελλοντικές συνεργασίες με τη γείτονα χώρα. Η επιτυχία των εκδηλώσεων δε θα ήταν δυνατή χωρίς τη συμβολή όλων όσων εργάστηκαν με ευσυνειδησία για την πραγματοποίησή τους, καθώς και των δημοσιογράφων από τις δύο πλευρές του Αιγαίου που με επαγγελματισμό πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις.

Ο Δήμος Χίου θα συνεχίσει μέσα από στοχευμένες δράσεις την παρουσίαση εθίμων και ανάλογων εκδηλώσεων στη γείτονα χώρα, με στόχο την προβολή του νησιού μας, την αύξηση της τουριστικής κίνησης και την τόνωση της τοπικής αγοράς.