Παρουσίαση των αποκριάτικων εκδηλώσεων των χωριών της Χίου στη Σμύρνη

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 22 – 23 Φεβρουαρίου οι εκδηλώσεις που οργάνωσε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Χίου στη Σμύρνη, σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης, στα πλαίσια της παρουσίασης των αποκριάτικων εκδηλώσεων των χωριών της Χίου.

Η παρουσίαση έγινε με έντυπο και ηλεκτρονικό οπτικοακουστικό υλικό, ενώ παράλληλα απέκτησε και βιωματικό χαρακτήρα χάρη στην ενεργή παρουσία εκπροσώπων Πολιτιστικών Σωματείων του νησιού μας, τα οποία με δική τους πρωτοβουλία συμμετείχαν με παραδοσιακούς χορούς και τοπικά δρώμενα. Από την πλευρά του Δήμου Χίου παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δ. Χίου Κωνσταντίνος Μούνδρος, καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού Ρένα Δαμίγου, ενώ το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Χίου και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Δ. Χίου Δημήτρης Κιτριλάκης.

Τους Χιώτες εκπροσώπους υποδέχθηκε ο κ. Ali Hepsen, Αντιπρόεδρος της TURSAB (Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων και Ταξιδιωτικών Γραφείων Τουρκίας), η οποία και παραχώρησε στο Δήμο Χίο δωρεάν τον ιδιόκτητο χώρο των γραφείων της στη Σμύρνη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Από την πλευρά των χιώτικων Σωματείων με δικές τους δαπάνες, τα Θυμιανά εκπροσώπησε ο Κυριάκος Φρεζούλης, πρόεδρος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Ομίλου Θυμιανών, καθώς και μέλη του Συλλόγου, τον Άγιο Γεώργιο Συκούση η Λίτσα Μάντικα, αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου του χωριού, καθώς και οι μουσικοί Γ. Βαφειάς και Χριστόφορος Σαλαγάρας, ενώ τα Μεστά εκπροσωπήθηκαν από τη Μαρίνα Πιπίδη και μέλη του χωριού. Την παρουσία του έκανε και το Λιθί με ιδιώτη εκπρόσωπο.

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν εκπρόσωποι τύπου της Χίου, που ταξίδεψαν με δική τους πρωτοβουλία, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων από όλη την Τουρκία. Παράλληλα, δόθηκαν ενημερωτικές συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά δίκτυα της Σμύρνης. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα ευχάριστη ατμόσφαιρα, οι παριστάμενοι αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις γεύτηκαν παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα της Χίου, επιτυγχάνοντας το στόχο προβολής της Χίου και των εθίμων της στα γειτονικά παράλια.

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Χίου