ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΑΑ

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 5.30μ.μ., στην «Αίθουσα Συνεδριάσεων» του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου», θα γίνει παρουσίαση της Αρχιτεκτονικής Μελέτης που εκπονήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του E.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Η Αρχιτεκτονική Μελέτη αφορά τη μετατροπή των οδών Χίονης & Ηρώων Πολυτεχνείου σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, τη σύνδεση της οδού Απλωταριάς με την πύλη Ματζόρε του Φρουρίου και την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Χίου.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο ευρύτερο Σχέδιο Δράσης για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη που έχει στόχο την ανάδειξη της ταυτότητας της Χίου ως σύγχρονης πόλης, με εργαλεία αφενός αναπλάσεις για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και αφετέρου κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που αφορούν το σύνολο της πόλης, καθιστώντας την ταυτόχρονα ελκυστικό προορισμό για τον επισκέπτη.

Στα πλαίσια του ευρύτερου σχεδίου της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης προβλέπεται προώθηση των αποδοτικών και προσιτών συστημάτων μεταφοράς, λύσεις για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των οχημάτων, η ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου με τη δημιουργία πλατειών και πλατωμάτων, η συμπλήρωση του υφιστάμενου δικτύου πεζοδρόμων, η βελτίωση της προσβασιμότητας σε κτίρια που απευθύνονται σε κοινό και στους δημόσιους χώρους και η αποκατάσταση/επανάχρηση μεμονωμένων κτιρίων, μνημείων της παλαιότερης και της νεώτερης ιστορίας της πόλης. Μέσω αυτής της στόχευσης ενισχύεται η οικονομική δραστηριότητα, η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση.

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.