Πολιτιστικές δράσεις σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, εν όψει Χριστουγέννων διοργανώνουν στη Χίο μια σειρά εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων.

H αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βιβή Ποταμούση ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη της Χίου, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Χίου, απευθυνόμενες σε μαθητές δημοτικών σχολείων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για τα μέλη και τους μαθητές της Φιλαρμονικής και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

Το πρωί της Παρασκευής, 11 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση, στην Δημοτική Πινακοθήκη για τους μαθητές του Μουσικού σχολείου.

Το απόγευμα της Παρασκευής θα δοθεί συναυλία από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στα Οθωμανικά Λουτρά. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη συναυλία θα πρέπει να μεριμνήσουν, έγκαιρα, για την κράτηση θέσης (τηλ.: 2274022000), λόγω του περιορισμένου αριθμού, που μπορεί να φιλοξενηθεί στον χώρο των Οθωμανικών Λουτρών.

Το μουσικό σύνολο που θα πραγματοποιήσει τις παραπάνω δράσεις, είναι το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών Αθηνών. Τα μέλη του συνόλου είναι οι:

Βαγγέλης Σταθουλόπουλος, φλάουτο
Χριστίνα Παντελίδου, όμποε
Γρηγόρης Ασωνίτης, κόρνο
Οδυσσέας Μπάσσιος, φαγκότο
Σπύρος Μουρίκης, κλαρινέτο