ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Χίου, κ. Μανώλη Βουρνού, του Προέδρου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, τον Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου, κ. Ανδρέα Καραμούζο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χίου, κ. Ιωάννη Γεωργιάδη και τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, κ. Αριστείδη Κελεπερτζή.
Η συνεργασία των τοπικών φορέων με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιείται με στόχο τον προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία απομακρυσμένων περιοχών και την παροχή οδοντιατρικών εξετάσεων στις μαθήτριες και τους μαθητές του νησιού μας. Η δράση πραγματοποιείται από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Χίου σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Χίου.
Η δράση προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά. Από το 2002, έως σήμερα έχουν εξεταστεί δωρεάν περισσότερα από 100.000 παιδιά, πάντα με την ανιδιοτελή και εθελοντική συμμετοχή εκατοντάδων γιατρών και οδοντιάτρων σε όλη την Ελλάδα.
Ο Δήμαρχος Χίου καλωσόρισε τον Πρόεδρο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», και τον ευχαρίστησαν για τη συνεισφορά του στην υλοποίηση μιας τόσο σημαντικής δράσης που πραγματοποιείται στο νησί μας, τονίζοντας ότι «ο Δήμος Χίου βρίσκεται δίπλα στην προσπάθεια και την οργάνωση αυτή της δράσης, και έχει κύριο στόχο τη συνέγερση, που χρειάζεται, ώστε προληπτικά να προλάβει κανείς αφενός προβλήματα εις βάρος της στοματικής υγείας του παιδιού και αφετέρου κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα εις βάρος της οικογένειας του παιδιού. Η συμβολή του Χαμόγελου του Παιδιού είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη μαζί με όλο το υπόλοιπο πλαίσιο μέτρων και δράσεων, με το οποίο προστατεύονται τα παιδιά σε αυτή την τόσο ευαίσθητη ηλικία, και φυσικά, δεν είναι τα παιδιά μόνο εκείνα που προστατεύονται, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας, το οποίο προστατεύεται με το να παρέχεται ειδική φροντίδα στα παιδιά». Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, και ιδιαιτέρως τους εθελοντές οδοντίατρους που θα στελεχώσουν την κινητή μονάδα.
Ο Πρόεδρος από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαρίστησε θερμά το Δήμο Χίου και τους υπόλοιπους φορείς για την φιλοξενία και για την συνεργασία. Μέσα από μία σύντομη και περιεκτική αναφορά των στόχων και των δράσεων του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρουσίασε μία από τις δράσεις του, που είναι η προληπτική ιατρική, και συγκεκριμένα η προληπτική οδοντιατρική, η οποία ήδη από σήμερα έχει ξεκινήσει στο νησί της Χίου. Ο κ. Γιαννόπουλος, τόνισε ότι «στόχος μας είναι η συνεργασία με την κοινωνία και τους τοπικούς φορείς, ώστε να υπάρχει ουσιαστική συνεισφορά στην ίδια την κοινωνία. Στη Χίο, η κινητή μονάδα προληπτικού ελέγχου θα επισκεφθεί τριάντα τρία σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από σήμερα και μέχρι τις 2 Μαρτίου 2018.»

Ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου δήλωσε ότι «αποτελεί ιδιαίτερη χαρά η συνεργασία του Συλλόγου με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έναν οργανισμό που χαίρει πανελλήνιας εκτίμησης, με ένα πολυδιάστατο έργο, που θαυμάζουμε και συγχαίρουμε τόσο τον οργανισμό όσο και όλα τα στελέχη».

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφέρθηκε εκτενέστερα στη δράση, τονίζοντας ότι «η κινητή μονάδας θα επισκεφθεί δεκαπέντε σχολικές μονάδες, όπου θα εξεταστούν περίπου 1040 μαθητές, καθώς και 18 νηπιαγωγεία, όπου θα εξεταστούν 283 παιδιά. Αυτό το ευχάριστο έργο θα χαρούμε να συνεχιστεί και σε άλλους τομείς, όπως η βία στα σχολεία μας».

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ