Ψήφισμα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Χίου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Φεβρουαρίου 2012 εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα – διαμαρτυρία στην αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων, που οδηγεί στη συρρίκνωση των εισοδημάτων των πολιτών.

«Εμείς οι κάτοικοι της ακριτικής Χίου βιώνουμε από πρώτο χέρι-όπως και όλη η χώρα-τα αποτελέσματα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν από τις κυβερνήσεις τα τελευταία -30- χρόνια.

Τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και οι εφαρμοστικοί νόμοι καταστρέφουν την κοινωνική συνοχή, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, διαλύουν τους θεσμούς, υποθηκεύουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, οδηγούν τη χώρα μαθηματικά στη χρεοκοπία και την εξαθλίωση, οδηγούν σε αφανισμό τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις.

Καταδικάζουμε τις νεοφιλελεύθερες και μονεταριστικές πολιτικές και συνταγές που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζονται από τις σημερινές κυβερνήσεις.

Θα αντισταθούμε δυναμικά στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων και στην κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά μας, στη γενικευμένη φτώχεια, στην ιδιωτικοποίηση υγείας και παιδείας, στην κατάργηση της πρόνοιας και στη διάλυση του κοινωνικού ιστού.»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΗΛΙΑΣ Κ. ΚΛΕΙΣΣΑΣ