Ψήφισμα Δ.Σ. Δήμου Χίου σχετικά με την επιβολή του ειδικού τέλους

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, στη συνεδρίαση της 28ης Νοεμβρίου 2011 αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος, σχετικά με την επιβολή  του ειδικού τέλους, που εισπράττεται, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


  1. Θεωρεί εντελώς άδικο το μέτρο «Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδότησης Δομημένων Επιφανειών», κοινώς χαράτσι, το οποίο πλήττει τα δοκιμαζόμενα από την οικονομική κρίση λαϊκά στρώματα.
  2. Ζητά την άμεση κατάργηση αυτού του μέτρου, το οποίο εκτός από άδικο, στην εφαρμογή του εμπεριέχει και απαράδεκτο εκβιασμό προς τους πολίτες, με τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.
  3. Ζητά από τον κ. Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να κατανοήσουν ότι οι αντοχές το Λαού, ειδικά των εργαζομένων και των συνταξιούχων έχουν εξαντληθεί.
  4. Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο Χίου να θέσει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και να επιδιώξει να υπάρξει εκ μέρους του παραπάνω Οργάνου απόφαση για την απόσυρση του μέτρου «Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδότησης Δομημένων Επιφανειών ».
  5. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει όλα τα πρακτικά μέτρα, για να στηρίξει την απόφασή του.
  6. Το παραπάνω ψήφισμα να κοινοποιηθεί στον κ. Πρωθυπουργό, στον κ. Υπουργό Οικονομικών και στη Διοίκηση της ΔΕΗ.

 

Από το γραφείο τύπου