Ψήφισμα Δ.Σ. για τον Γ. Μπουμπάρη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                 Χίος 28/7/2017

ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

To Δημοτικό Συμβούλιο με την αριθ. 552/26-7-2017 απόφασή του εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου αποχαιρετά τον τέως Δήμαρχο Χίου Γιάννη Παντελή Μπουμπάρη.

Οι πολίτες της Χίου τον εμπιστεύτηκαν και τον τίμησαν με την ψήφο τους κατ’ επανάληψη στα έδρανα της Δημοτικής Αρχής αλλά και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, με αποκορύφωμα την εκλογή του ως Δήμαρχο επί τρεις συνεχείς τετραετίες από το 1983 έως και το 1994.

Συνέδεσε τις θητείες στο Δημαρχιακό αξίωμα με την προσπάθεια αναβάθμισης του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να φθάσει το έργο της στα σημερινά επίπεδα

Διακεκριμένο στέλεχος και αγωνιστής της Τοπικής αυτοδιοίκησης, εξελέγη επανειλημμένως στο διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών.  Με το ήθος του, το κύρος του αλλά και τις ακούραστες προσπάθειες του, οραματίστηκε και εργάστηκε για τη θεμελίωση του β’ βαθμού της Τ.Α.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Χίου ως ένδειξη ύψιστης τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του στην πόλη της Χίου και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απένειμε στον τέως Δήμαρχο Χίου τον Δεκέμβρη του 2003, Δίπλωμα Τιμής και το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης.

Για να τιμηθεί η μνήμη του εκλιπόντα τέως Δημάρχου Χίου Γιάννη Παντ.Μπουμπάρη:

1)   Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του στην παρούσα τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

2)   Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.

3)   Να αποδοθούν στον εκλιπόντα τιμές εν ενεργεία Δημάρχου.

4)   Ο Δήμαρχος να εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο.

5)   Η Φιλαρμονική του Δ. Χίου να συνοδεύσει την εκφορά του.

6)   Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες στο Κάστρο της Χίου, στο λιμάνι και στα κτήρια του Δήμου από σήμερα και μέχρι την ημέρα της ταφής του.

7)   Να δοθεί το όνομα του σε κεντρικό δρόμο της πόλεως Χίου.

8)   Το παρόν ψήφισμα να διαβαστεί από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την εξόδιο ακολουθία, να επιδοθεί στους οικείους του και ν’ αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Χίου.

Χίος 28/7/2017

Ο Πρόεδρος

του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου

 

Ιωάννης Γεωργιάδης