Σύσκεψη στο Δημαρχείο Χίου της “Κτηματολόγιο Α.Ε.”

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Χίου, παρουσία του Προέδρου της εταιρείας «Κτηματολόγιο Α.Ε.», Απόστολου Αρβανίτη και συνεργατών του, με θέμα τη διαδικασία επαναπροσδιορισμού των ορίων των κτηματολογικών ενοτήτων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης, ο Βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Χίου.

Οι εκπρόσωποι της Κτηματολόγιο Α.Ε. παρουσίασαν χάρτες, που αποτυπώνουν την πορεία του έργου και καταδεικνύουν ότι αρκετές ενότητες πληρούν τα κριτήρια, για να υπαχθούν στη διαδικασία επαναπροσδιορισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην περιοχή του πρώην Δήμου Ιωνίας εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα λανθασμένων αποτυπώσεων, σε ποσοστό περίπου 35%.

Παρατείνεται έως την 31η Αυγούστου 2012 η προθεσμία για την υποβολή Αναφορών Επαναπροσδιορισμού θέσης και ορίων ακινήτων στο νησί της Χίου, μετά από αίτημα του Δήμου Χίου, ώστε να καταστεί δυνατή η εξυπηρέτηση περισσότερων πολιτών και συγκεκριμένα εκείνων που διατηρούν ακίνητη περιουσία στο νησί και το επισκέπτονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Γι αυτό παρακαλούμε τους δημότες μας να προσέλθουν στα γραφεία αναφορών, ώστε περισσότερες ενότητες να ενταχθούν στη διαδικασία επαναπροσδιορισμού, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Υπενθυμίζουμε πως για τις κτηματογραφημένες περιοχές του νησιού το «Γραφείο Παραλαβής Αναφορών Επαναπροσδιορισμού» Χίου (Φλοίσκου 7, Τεχνική Υπηρεσία Κτηματολογικού Γραφείου) λειτουργεί καθημερινά 8.30-14.30 ενώ το αντίστοιχο των Νενητών (Κτίριο Δημοτικής Κοινότητας Νενητών) λειτουργεί καθημερινά 8.30-14.30.

Από το γραφείο τύπου