Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”

Χίος 22/05/2013

Απαντώντας σε άρθρο σας, στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας σας, σχετικά με τις τελωνειακές υποδομές του νησιού μας, επισημαίνουμε τα εξής:

Διαπιστώνουμε τον απαράδεκτο τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων, από μέρους σας. Γνωρίζετε τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλονται, τα τελευταία χρόνια, για την προσέλκυση Τούρκων επισκεπτών καθώς και τις ενέργειες που είχαν γίνει από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, για την κατάργηση της VISA και τα πράσινα διαβατήρια. Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και το αυξημένο ρεύμα τουριστών από την Τουρκία, ευτυχώς, σχολιάζεται θετικά μόνο από τους δημότες και τους επαγγελματίες του νησιού. Αυτοί άλλωστε είναι και οι μόνοι κριτές μας.

Διαφαίνεται ότι η «μηδενιστική» τακτική που ακολουθείτε στην προσέγγιση του συγκεκριμένου θέματος, δικαιολογείται από το γεγονός ότι δεν μπορείτε να ανεχθείτε τους επιτυχείς σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής, στα πλαίσια της τουριστικής προβολής και της αυξανόμενης προσέλευσης Τούρκων επισκεπτών.

Είναι καθήκον της Πολιτείας, να υπάρχουν κατάλληλες πύλες εισόδου με σωστές υποδομές ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές της χώρας.

Είναι καθήκον την Πολιτείας να επιλύσει τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών στο νησί μας.

Είναι καθήκον της Πολιτείας να στελεχώσει τις υπηρεσίες του Τελωνείου και της Αστυνομίας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε, κ.Κατσαράκη, οτι η απαράδεκτη επίθεσή σας, γίνεται ως μια προσπάθεια για να καλύψετε τις παραλείψεις και την αδιαφορία του κράτους και των Υπουργών μας, για το ακριτικό νησί μας.

Κάποια στιγμή, θα πρέπει όλοι, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν.

Από το γραφείο τύπου

Από το γραφείο τύπου