Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Αλήθεια”

Χίος 04/06/2013

Σε συνέχεια αναφοράς της εφημερίδας σας, στην εμφάνιση φυκιών, σε παραλίες του νησιού μας, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Χίου παρά την έλλειψη προσωπικού και μηχανημάτων έχει ξεκινήσει τις εργασίες καθαρισμού και σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται το στρώσιμο των περισσότερων από αυτές.

Όσον αφορά την παραλία του Λιθίου, το πρόβλημα έχει ήδη αποκατασταθεί. Το τελευταίο διάστημα, βέβαια, λόγω των καιρικών συνθηκών, εμφανίζονται φύκια και φερτές ύλες, απ’τη θάλασσα, σε διάφορα σημεία των παραλιών γι’αυτό και ίσως χρειαστεί ξανά η επέμβαση των μηχανημάτων του Δήμου.

Στις 23/05 σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου, που απευθύνεται και στην εφημερίδα σας με φωτογραφικό υλικό, περιγράφει την προσπάθεια που καταβάλλεται, για τον καθαρισμό των παραλιών.

Λυπούμεθα ειλικρινά διότι το συγκεκριμένο δελτίο τύπου, δεν φιλοξενήθηκε στις στήλες της εφημερίδας σας, ενώ αντίθετα μία καταγγελία ιδιώτη αναδεικνύεται πρωτίστως αν και έχει αποκατασταθεί το πρόβλημά του.

Στη κλειστή κοινωνία που ζούμε, δεν πρέπει να εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά, στην προώθηση και δημοσιοποίηση των τοπικών μας θεμάτων.

Από το γραφείο τύπου