Δελτίο Τύπου – Συναντήσεις Δημάρχου Χίου

Συναντήσεις σε Υπουργεία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, τις προηγούμενες μέρες, με σκοπό την εξεύρεση λύσεων σε θέματα που αφορούν το Δήμο της Χίου.
Την περασμένη Τετάρτη ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Τουρισμού κ. A Χαρίτση, με τον οποίο συζήτησε το πλαίσιο για την εξασφάλιση της ρευστότητας που χρειάζεται, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα, με το ΕΣΠΑ η εκτέλεση του έργου του δ’ τμήματος του περιφερειακού.
Ακολούθως, ο Δήμαρχος είχε συνάντηση στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διευθέτηση του χρέους της ΔΕΥΑΝΧ.
Την Πέμπτη ο Μανώλης Βουρνούς συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων κο Βαρελά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε με λεπτομέρειες η δυνατότητα προσωρινής παραχώρησης χρήσης ή εκμίσθωσης απορριμματοφόρου του Δήμου Αθηναίων προς τον Δήμο Χίου για τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τους οποίους οι ανάγκες στην καθαριότητα του Δήμου Χίου είναι αυξημένες.
Επίσης, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Τσουκαλά, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της δυνατότητας χρήσης των ασθενοφόρων που διαθέτει ο Δήμος στη Βολισσό και τα Καρδάμυλα από εθελοντές οδηγούς, για άμεση μεταφορά έκτακτων περιστατικών στο Νοσοκομείο της Χίου. Για το θέμα έχουν γίνει, ήδη, από τον περασμένο Οκτώβριο, επανειλημμένες προσπάθειες σε πολλά επίπεδα με αλληλογραφία και συναντήσεις με τα αρμόδια Υπουργεία. Ο Γ.Γ. δεσμεύτηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο, είτε νομοθετικής ρύθμισης με τροπολογία, είτε εκδόσεως σχετικής εγκυκλίου.

Από το Γραφείο Τύπου