Στοιχεία αφίξεων Τούρκων επισκεπτών

Χίος 13/8/2013

Σας ενημερώνουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι αφίξεις επισκεπτών από τρίτες χώρες (Τουρκία) ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας.

Συγκεκριμένα τα άτομα, που επισκέφθηκαν το νησί μας εξ ανατολών έφθασαν τα 5.028, το σημαντικότερο δε όλων είναι ότι, παρατηρώντας αντίστοιχα τις καθημερινές αναχωρήσεις, διαπιστώνουμε ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών παραμένει στο νησί μας περισσότερες από 1 ημέρες.

Η προσπάθεια που έγινε – εκ μέρους της δημοτικής αρχής -για την προσέλκυση επισκεπτών εξ ανατολών δεν είναι τυχαία, προέκυψε μετά από επίπονη προσπάθεια και πρόκειται για ένα «κεφάλαιο», το οποίο οφείλουμε να διατηρήσουμε και να αξιοποιήσουμε στο έπακρον με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Ευχαριστούμε τις τελωνειακές και αστυνομικές υπηρεσίες για τη συνεργασία τους, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν.

Στόχος μας παραμένει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών στους χώρους υποδοχής και γι’ αυτό το λόγο το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου, το επόμενο διάστημα, θα αναπτύξει μια σειρά από δράσεις για την αναβάθμιση του τμήματος αυτού του λιμένα.

Από το γραφείο τύπου