Συμμετοχή του Δημάρχου Χίου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας ως Πρόεδρος της ΠΕΔ

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας της Βουλής συμμετείχε ως Πρόεδρος της ΠΕΔ , ο Δήμαρχος Χίου κ.Λαμπρινούδης Πολύδωρος, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής σήμερα 23 Ιανουαρίου και ώρα 11.00.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην άδικη απόφαση της κατάργησης της διοικητικής αυτοτέλειας των νοσοκομείων Ικαρίας και Λήμνου, ιδιαίτερα σε μία τέτοια συγκυρία κατά την οποία οι νησιώτες βιώνουν την απομόνωση από το κέντρο λόγω της έλλειψης επαρκών δρομολογίων αλλά και της αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερα υψηλές τιμές των εισιτηρίων.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη για αναβάθμιση των περιφερειακών νοσοκομείων, καθώς και την κάλυψη των κενών ,που υπάρχουν τόσο σε αγροτικούς γιατρούς όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Τέλος αναφέρθηκε -ειδικά για το Νοσοκομείο Χίου- στην μειωμένη χρηματοδότηση σχετικά με τις εφημερίες των γιατρών , όπου υπήρχε η διαβεβαίωση απ’τον αρμόδιο Υπουργό, κ.Λυκουρέντζο για επίλυση και αποκατάσταση του θέματος.

Από το γραφείο τύπου