Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής προβολής του Δήμου μας

Σας ενημερώνουμε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής προβολής του Δήμου μας, συζητήθηκε το θέμα του απολογισμού της τουριστικής περιόδου 2013 και κατατέθηκαν προτάσεις και δράσεις για την αύξηση της εισροής επισκεπτών στο νησί μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Τελωνείο Χίου, ο αριθμός των αφιχθέντων επισκεπτών έφθασε τις 59.687 αφίξεις και συγκριτικά με τις 29.983 αφίξεις του 2012, σημείωσε αύξηση 99,1%. Από τα στοιχεία του Αεροδρομίου «ΟΜΗΡΟΣ», οι επισκέπτες – μέσω charter – έφθασαν τoυς 8.830 και, σε σύγκριση με τις 8.420 αφίξεις του 2012, σημειώνεται αύξηση 4,9%.

Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε επίσης η παρουσίαση των αποκριάτικων εθίμων της Χίου στα Αλάτσατα στις 15 Φεβρουαρίου 2014, μετά την πετυχημένη παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε πέρσι, προκειμένου να προσελκύσουμε επισκέπτες τις ημέρες της Αποκριάς. Μάλιστα ανατυπώθηκε σχετικό φυλλάδιο και αφίσες στην τουρκική γλώσσα, που περιλαμβάνει τα αποκριάτικα έθιμα, που αναβιώνουν στα χωριά μας.

Παράλληλα έγινε απολογισμός από τη συμμετοχή της Χίου στις τουριστικές εκθέσεις Αυστρίας και Κωνσταντινούπολης και συζητήθηκαν προτάσεις βελτίωσης της χιώτικης παρουσίας.

Το κύριο ζήτημα της συνάντησης ήταν η πρόσκληση διαμορφωτών γνώμης από την Ευρώπη και την Τουρκία – προκειμένου να προβάλλουν τη μοναδικότητα του νησιού μας – κι αποφασίσθηκε η συνδρομή εξειδικευμένου συμβούλου για τη στόχευση σε νέα αγορά.

Αποφασίσθηκε επίσης η δημιουργία ηλεκτρονικής φόρμας στο site του Δήμου, με σκοπό την αποτύπωση της γνώμης των επισκεπτών μας για την παροχή υπηρεσιών από τους ντόπιους επαγγελματίες.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα της επίσκεψης 27 εμπορικών συμβούλων στις 16-18 Μαΐου 2014 στη Χίο, με σκοπό να γνωρίσουν το νησί μας και να έχουν συναντήσεις με παραγωγικούς κλάδους για ενδεχόμενες συνεργασίες στο μέλλον, τη φιλοξενία των οποίων θα αναλάβουν από κοινού η Π.Ε. Χίου, ο Δήμος Χίου και το Επιμελητήριο.

Τέλος συζητήθηκε η συνέχιση της πρωτοβουλίας «Απλωταριά εν δράσει» – που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2013 με δρώμενα, χορευτικά, κατασκευές, μουσική στην αγορά της πόλης μας – για την περίοδο της Αποκριάς.