Σύσκεψη με θέμα τον απολογισμό της φετινής τουριστικής περιόδου

Χίος 17/10/2013

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του Δήμου μας προκλήθηκε χθες σύσκεψη – στο Δημαρχείο Χίου – με θέμα τον απολογισμό της φετινής τουριστικής περιόδου και τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά, παρουσία όλων των φορέων που συνδέονται με το τουριστικό προϊόν.

Από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων για το εννεάμηνο του 2013 (Ιανουάριος- Σεπτέμβριος) παρατηρείται ποσοστό αύξησης πέραν των προσδοκιών μας ( 93,5%) στις αφίξεις από την Τουρκία.

Για τους επισκέπτες από τη Β. Ευρώπη, για το ίδιο χρονικό διάστημα, παρατηρείται ποσοστό αύξησης 5,6%, αντιστρέφοντας το αρνητικό κλίμα των προηγουμένων ετών.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε η άμεση συγκρότηση συντονιστικού οργάνου, αποτελούμενου από εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων φορέων, με βασικό σκοπό τη μεθοδευμένη προσπάθεια επίλυσης των ελλειμματικών υποδομών του νησιού μας.

Οι καρποί της μέχρι σήμερα προσπάθειας που γίνεται, μας ενισχύουν, ώστε να συνεχίσουμε, για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων, σε σχέση με την προώθηση της Χίου, ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό.