Σύσκεψη με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου

Χίος 14/05/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, πραγματοποίησε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Χίου, κ.Λαμπρινούδης Πολύδωρος.

Ο Διευθυντής της υπηρεσίας ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την πορεία των έργων που είναι ενταγμένα σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως ΕΣΠΑ και ΟΣΑΠΥ.

Συγκεκριμένα, μετά την απαιτούμενη έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού,θα δημοπρατηθούν μέχρι το τέλος Μαϊου –με πιστώσεις από τις αστικές αναπλάσεις- το νεοκλασικό κτίριο της Απλωταριάς και η αναμόρφωση του Αθλητικού Κέντρου της Φάρκαινας. Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο 3ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο, τα οποία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Πράσινα Σχολεία».

Στον τομέα των αντιπλημμυρικών , άμεσα ξεκινάει το έργο στο Λιθί μέχρι τη Βέσσα, αφού προηγηθεί η έγκριση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Επίσης αναμένεται η απόφαση απ’το ΚΑΣ για τα αντιπλημμυρικά έργα, κατά μήκος του ποταμού Παρθένη προς Νέα Μονή και η ολοκλήρωση της ΜΠΕ για τα υπόλοιπα αντιπλημμυρικά έργα στους Ολύμπους, Πυργί και Αρμόλια. Τέλος βρίσκεται στο τελικό στάδιο η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία του Κάμπου, δεδομένου ότι υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις περίπου 3.000.000€ για το συγκεκριμένο έργο.

Συζητήθηκε επίσης η πορεία εξέλιξης των εργασιών στο 1ο Γυμνάσιο Χίου, έτσι ώστε να παραδοθεί απ’τον εργολάβο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι από το πρόγραμμα ΟΣΑΠΥ και μέχρι το τέλος Ιουνίου, προβλέπεται η δημοπράτηση του ανοιχτού θεάτρου Καρδαμύλων, της αναπαλαίωσης του ιστορικού Γυμνασίου Βολισσού και η ανακατασκευή των μύλων του Ανέμωνα, ενώ η δημοπρασία για το α’ τμήμα του περιφερειακού δρόμου της πόλης της Χίου, θα γίνει στις 16/07/2013.

Από το γραφείο τύπου