Θέμα: Ανοιχτή πρόσκληση – κάλεσμα

Ο Δήμος Χίου στο πλαίσιο ανάπτυξης και προώθησης των ειδικών μορφών τουρισμού, επιδιώκει την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στοχεύει όχι μόνο στην ανάδειξη-ενίσχυση τοπικών παραδόσεων και βιωματικών δραστηριοτήτων, αλλά κυρίως στην προσέλκυση οργανωμένων ομάδων τουριστών με ειδικά ενδιαφέροντα (πολιτιστικά, ψυχαγωγικά, εδεσματολογικά κλπ) και κατά συνέπεια σε αγορές, που η φιλοσοφία τους είναι θεμελιωμένη με αυτόν τον τρόπο ζωής.

Οργανώνει τη δημιουργία ετήσιας ατζέντας θεματικών δράσεων αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία συνεργασίας με επαγγελματίες , τοπικούς φορείς, συλλόγους και συνδέσμους, που ως αντικείμενο εργασίας τους έχουν τις παρακάτω δράσεις:

1) Παραγωγοί τοπικών προϊόντων και εδεσμάτων (ούζο, χυμοί, λάδι, γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, γλυκά κλπ).

2) Πολιτιστικοί σύλλογοι και σωματεία, ιδιώτες, επιχειρήσεις, που ασχολούνται με παραδοσιακές τέχνες και τεχνικές (π.χ. αγγειοπλαστική, κηροπλαστική, παραδοσιακοί χοροί, υφαντική κλπ).

3) Επιχειρήσεις και ιδιώτες, των οποίων η ενασχόληση είναι ειδικές δραστηριότητες, όπως: διοργάνωση πεζοποριών, θαλάσσιες δράσεις (καταδύσεις, yachting κλπ).

Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, έως 15/1/2013 στον Δήμο Χίου, γραφείο 4. Στοιχεία επικοινωνίας: τηλέφωνο: 2271350869, e-mail: etatsis@yahoo.gr