Θέματα που συζητήθηκαν στο Δ.Σ. Δήμου Χίου

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 21ης Μαρτίου 2013, ήταν η έγκριση του προϋπολογισμού ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β. Αιγαίου για το 2013. Με την ευκαιρία της συζήτησης για το θέμα αυτό, η δημοτική αρχή εξέφρασε τη στήριξή της στο ΔΗΠΕΘΕ και την επιθυμία της να πραγματοποιεί παραστάσεις περιφερειακά και στα άλλα νησιά, σύμφωνα με τη βασική φιλοσοφία του θεσμού.

Επίσης στη συνεδρίαση εγκρίθηκε ο προγραμματισμός του Δήμου Χίου για τις προσλήψεις προσωπικού συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου(Ι.Δ.Ο.Χ.) και για συμβάσεις μίσθωσης έργου για το έτος 2013. Επίσης το σώμα αποφάσισε για τις ανανεώσεις των συμβάσεων του προσωπικού Ι.Δ.Ο.Χ., που απασχολούνται στα προγράμματα «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών- ΚΔΑΠ-ΜΕΑ» και «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Καρδαμύλων Νομού Χίου- ΚΔΑΠ Καρδάμυλων» έτους 2013.

Αποφασίσθηκε η επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών της Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου, με το ποσό 86.535.89 € από την τακτική επιχορήγηση, το οποίο αφορά την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων του Δήμου Χίου για το έτος 2013.

Αποφασίσθηκε επίσης η ονοματοδοσία της νέας πτέρυγας του Γυμνασίου Βροντάδου σε «Γυμνάσιο Σταμάτιος Κριμιζής», ως ένδειξη τιμής στον Βρονταδούση Αστροφυσικό της ΝΑΣΑ, που τιμά την πατρίδα μας σε όλο τον κόσμο και ο οποίος έχει φοιτήσει στο Γυμνάσιο Βροντάδου.

Εκτός ημερήσιας διάταξης αποφασίσθηκε η ανάθεση με διαπραγμάτευση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία παραλιακού οικισμού Λιθίου», προϋπολογισμού 300.000 €, όπως προβλέπεται από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

Επίσης εγκρίθηκε η αποδοχή της δωρεάν παραχώρησης χρήσης του κτιρίου της ΒΙΑΛ, ως χρυσιδάνειο, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο της ανακύκλωσης.

Τέλος, εκτός ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκαν έργα, που αφορούν στην προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο.

Από το γραφείο τύπου