Τηλεοπτική Προβολή της Χίου και της Μαστίχας στην Τουρκία

Τηλεοπτική Προβολή της Χίου και της Μαστίχας στην Τουρκία

Μετά από συνεργασία του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Χίου με την Mediterra Α.Ε. και την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, φιλοξενούνται στην Χίο από 1 Σεπτεμβρίου έως και 2 Σεπτεμβρίου 2016, Τούρκοι δημοσιογράφοι και τηλεοπτικό δίκτυο προκειμένου να συγκεντρώσουν υλικό για την Μαστίχα της Χίου και για το νησί μας.

Την αποστολή αποτελούν η δημοσιογράφος Ebru Erke, Διευθύντρια Σύνταξης του Περιοδικού Food and Travel, Σύμβουλος Σύνταξης του περιοδικού La Cucina και Δημοσιογράφος Γαστρονομίας στην εφημερίδα Milliyet, καθώς και η κ. Burcu Aldinc, Δημοσιογράφος της εφημερίδας Sabah.
Η κ. Ebru Erke είναι επίσης υπεύθυνη του Τηλεοπτικού προγράμματος Tatbilir Kesifler (Εξερευνήσεις Υψηλής Γευσιγνωσίας), στο Κανάλι Γευσιγνωσίας Turkmax Gurme, με τηλεθέαση 12,5 εκατομμυρίων θεατών.

Η επίσκεψη περιλαμβάνει περιήγηση στα Χωριά της Μαστίχας για την κάλυψη της διαδικασίας συγκομιδής της μαστίχας, με την συνδρομή του κ. Βασίλη Μπάλλα, επίσκεψη στη μονάδα παραγωγής της Mediterra Α.Ε., παρουσίαση υψηλής γαστρονομίας και μαγειρικής εμπνευσμένη από την μαστίχα, στο χώρο του Mastihashop, από τον διακεκριμένο σεφ κ. Στέφανο Κόβα, επίσκεψη στο Μουσείο Μαστίχας, μαγειρική τοπικών συνταγών από το κ. Γιάννη Λινό της ταβέρνας “Χότζας”, καθώς και επισκέψεις στο κέντρο της πόλης και στα Μαστιχοχώρια. Τις μετακινήσεις της αποστολής υποστήριξε η Vassilakis rent a car.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη ενισχυτική δράση στις προσπάθειες προβολής της Χίου στη Τουρκία.