Το MUSICA Project επισκέπτεται τις Οινούσσες

Το MUSICA Project, σε πρόσφατη επίσκεψη στις Οινούσσες έκανε τις απαραίτητες μετρήσεις στην τοποθεσία όπου θα γίνει η ένωση της πλατφόρμας πολλαπλών χρήσεων  με τη χερσαία υποδομή ηλεκτρισμού, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή της.
Των μετρήσεων αυτών προηγήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Οινουσσών, ο οποίος καλωσορίζοντας θερμά την ομάδα του Musica, για ακόμη μία φορά δήλωσε τη στήριξή του στο έργο, επισημαίνοντας την ανάγκη σύνδεσης  της πλατφόρμας με το νησί.

Το καινοτόμο έργο MUSICA έχει αναλάβει το σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας Πλατφόρμας Πολλαπλών Χρήσεων, η οποία θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τον άνεμο, τα κύματα και τον ήλιο για την ενίσχυση του ενεργειακού εφοδιασμού στην περιοχή των Οινουσσών.

Η περιοχή επιλέχθηκε ειδικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση για μια δοκιμαστική λύση σε προβλήματα όπως διακοπές ρεύματος και νερού που αντιμετωπίζουν τακτικά μικρές νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Η Πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, γεγονός σημαντικό στις εποχές που διανύουμε.