Το MUSICA Project λαμβάνει ευπρόσδεκτη πολιτική υποστήριξη

Το MUSICA Project, σε πρόσφατη ενημερωτική συνάντηση μέσω διαδικτύου, έλαβε ζεστό καλωσόρισμα και υποστήριξη από πολιτικούς ηγέτες και εκπροσώπους του Δήμου Χίου και του Δήμου Οινουσσών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δέσμευσης του έργου για τη διατήρηση της διαφάνειας και των υψηλών επιπέδων αλληλεπίδρασης με τους κατοίκους των νησιών σε σχέση με τις τρέχουσες εξελίξεις στο MUSICA.

Οι συμμετέχοντες στην παρουσίαση της εκδήλωσης συζήτησαν μια σειρά από σημαντικές πτυχές σχετικά με την πρόοδο του MUSICA, καθώς και τα οφέλη που επιδιώκει να φέρει το έργο στο νησί των Οινουσσών.

Η εκδήλωση κάλυψε τις εν εξελίξει διαδικασίες Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τις δυνατότητες για ευκαιρίες Υδατοκαλλιέργειας και τη διαδικασία Αφαλάτωσης καθώς και μια μελέτη περίπτωσης για το Δημοτικό Δίκτυο Αφαλατωμένου Νερού στο νησί της Χίου.

Προσέλκυσε έντονο πολιτικό ενδιαφέρον, με παρόντες το Δήμαρχο Οινουσσών και το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χίου.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χίου, Αντώνιος Ζερβάκης, παρευρέθηκε στην εκδήλωση και επιβεβαίωσε τη στήριξη του Δήμου στο Έργο MUSICA καθώς και τη δέσμευσή του για συμμετοχή στη δημιουργία μιας ενεργειακής κοινότητας.

«Ο Δήμος Χίου, συνειδητοποιώντας την ανάγκη αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, είναι ενεργός υποστηρικτής του καινοτόμου έργου MUSICA».

Επιπλέον, κατά την ενημερωτική συνάντηση, μίλησε ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ, ο οποίος για ακόμη μία φορά βεβαίωσε τη συνεχή στήριξη του Δήμου στο έργο.

Το MUSICA είναι ένα καινοτόμο έργο που έχει αναλάβει το σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας Πλατφόρμας Πολλαπλών Χρήσεων, η οποία θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τον άνεμο, τα κύματα και τον ήλιο για την ενίσχυση του ενεργειακού εφοδιασμού στην περιοχή των Οινουσσών. Η περιοχή επιλέχθηκε ειδικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση για μια δοκιμαστική λύση σε προβλήματα όπως διακοπές ρεύματος και νερού που αντιμετωπίζουν τακτικά μικρές νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Η Πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων χρησιμοποιεί διαθέσιμες πηγές ενέργειας, και προσφέρει δυνατότητες για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.