Επίσκεψη Ιάπωνα Καθηγητή κ. Tohsei ISHIMOTO

sfigga

Χίος, 19. 07. 2013

Τη Χίο πρόκειται να επισκεφθεί κατά το διάστημα 29 Ιουλίου – 2 Αυγούστου 2013 ο κ. Tohsei ISHIMOTO, Δρ Φιλολογίας και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Τουρισμού του Nara Prefectural University της Ιαπωνίας.

Ο κύριος ISHIMOTO θα επισκεφθεί το νησί μας στα πλαίσια μιας σειράς επαφών που θα έχει με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να υπάρξει μια γόνιμη συνεργασία στον τομέα της επιστημονικής έρευνας, καθώς και ως προς το θέμα της προώθησης των ελληνικών νησιών στην τουριστική αγορά της Ιαπωνίας.

Να σημειωθεί ότι η αγορά της Ιαπωνίας παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική στο θέμα του Τουρισμού. Παράλληλα, ο κ. ISHIMOTO είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για την προβολή των νησιών μας στην Άπω Ανατολή, καθώς διετέλεσε επί 12 συναπτά έτη Administration Manager στο Γραφείο του Ε.Ο.Τ. της Ιαπωνίας και διαθέτει στενές σχέσεις με στελέχη των ταξιδιωτικών πρακτόρων της χώρας του. Βαθύς γνώστης της γλώσσας μας (σπούδασε στη Φιλοσοφική Αθηνών) και λάτρης του ελληνικού πολιτισμού, έχει ξεκινήσει μία επιστημονική έρευνα, που αφορά τα πολιτιστικά μνημεία των νησιών του Βορείου Αιγαίου, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τους αρχαιολογικούς χώρους, την τοπική γαστρονομία και γενικά οτιδήποτε σχετίζεται με την παράδοση και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία των νησιών μας.

Στα πλαίσια αυτών των επαφών ο Δήμος Χίου παράσχει στον κ. ISHIMOTO κάθε δυνατή βοήθεια, προκειμένου η επίσκεψή του να αποβεί εποικοδομητική, τόσο για τον ίδιο, όσο και για το νησί μας. Η φιλοξενία του στη Χίο είναι προσφορά του Argentiko Luxury Suites, ενώ αντίστοιχες συνεργασίες θα έχει και με άλλους επαγγελματίες του νησιού μας.

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Χίου